Det hvite båndet

Drama / Thriller
2 t. 24 min.
Det hvite båndet

Regissør Michael Haneke og arthaus har jubileum i år; Haneke fylte nylig 80 år og arthaus har 30-årsjubileum. Dette må feires!

Vega skal i samarbeid med arthaus vise noen høydepunkter fra Hanekes filmkarriere de kommende ukene. Høydepunktene består av:
Bennys video (1992)
Funny Games (1997)
Skjult (2005)
Det hvite båndet (2009)
Amour (2012)

Alle filmene vises med engelske undertekster. Dette er en perfekt mulighet til å se seg opp og bli kjent med filmografien til Haneke, eller ha et etterlengtet gjensyn med filmene på det store lerretet. Vil du se mer, finner du hele filmografien på Vega Hjemmekino.

Om filmen:

Mystiske hendelser skjer i Eichwald i Nord-Tyskland rett før første verdenskrig bryter ut. Hendelsene ser ut til å være en form for rituell avstraffelse av tilfeldige personer og ryster befolkningen i den strengt religiøse landsbyen. Her jobber nesten alle for baronen og hans kone, men det er gjennom den nye barneskolelæreren vi får fortalt historien og blir kjent med landsbyens innbyggere og deres barn. Barna ser hvordan mistankene sliter det lille samfunnet i stykker, men lærer selv om avstraffelse gjennom foreldrenes brutale oppdragelse.

"En tysk barnefortelling" er filmens ironiske undertittel, men dette er en intelligent og drivende spennende film for voksne.

Om regissøren:

Michael Haneke regnes som en av vår tids viktigste filmskapere. Han ble født i München i 1942, men vokste opp og bor fremdeles sør for Wien i Østerrike. Etter en rekke TV-produksjoner laget han i 1989 sin spillefilmdebut DET SJUENDE KONTINENTET. Gjennom 1990-tallet vakte han oppsikt med filmer som BENNYS VIDEO (1992) og FUNNY GAMES (1997). For PIANOLÆRERINNEN (2001) mottok han juryens pris på Cannes filmfestival. Fire år senere fikk han sin største suksess med filmen SKJULT. I 2009 vant DET HVITE BÅNDET Gullpalmen i Cannes og ble en stor suksess på kinoer over hele Europa. Med AMOUR har Haneke havnet i det eksklusive selskapet av fem regissører som har vunnet Gullpalmen i Cannes to ganger.

Vega <3 Haneke
Spilletid
2 t. 24 min.
Språk
Tysk
Regi
Michael Haneke
Skuespillere
Leonie Benesch, Christan Friedel, Burghart Klaussner, Maria-Victoria Dragus, Leonard Praxouf, Rainer Bock, Susanne Lothar, Ulrich Tukur, Branko Samarowski, Ursina Lardi
Foto
Christian Berger
Manus
Michael Haneke
Nasjonalitet
Østerrike, Italia, Frankrike, Tyskland
Produksjonsår
2009