Om Vega Scene

huset utenfra

Vega Scene er en kvalitetskino og et lite storbyteater som løfter frem aktuelle filmer og ny dramatikk.

Vega Scene ble etablert i 2013 med ønske om å utvikle en åpen og levende møteplass for kvalitetsfilm, ny nordisk dramatikk og debatt. Et samlingspunkt hvor publikum og bransje kan dele, diskutere og få ny kunnskap om verden sett gjennom kunsten. 3. november 2018 åpnet endelig dørene i Hausmannsgate 28 seg for publikum.

Vi har som mål å bidra til større bredde og kvalitet i hovedstadens film- og teatertilbud og større bredde i hovedstadens film- og teaterpublikum. Vårt program henvender seg til alt fra de helt små til de helt store.

VEGA KINO

- Dolby Atmos og de beste digitale visningsforhold

På Vega Kino opplever du det beste innen fiksjonsfilm, kortfilm og dokumentarfilm - i og utenfor norsk distribusjon. En kuraterende kino, hvor filmen strekker seg utover lerretet og settes i kontekst gjennom debatter, foredrag, måltider, konserter og utstillinger m.m.

Programmet kurateres av programsjef Truls Foss i samarbeid med Ragnhild Pedersen, Ida Hauge Johannessen og Unnur Sande. Vårt mål er å gi deg mulighet til å oppleve det beste innen fiksjonsfilm, kortfilm, dokumentarfilm og spesialimport.

Vega Kino skal være et sted for nerdene. For de alminnelige kinogjengerne. De helt små. De helt store. De som vil utfordres og de som vil pleies. Vi viser filmer som tar pulsen på samtiden, provoserer og begeistrer. Filmer som er kilde til kunnskap og refleksjon, som danner utgangspunktet for eller forlenger aktuelle samfunnsdebatter, utfordrer publikum og tøyer formatets grenser.

For de aller minste barna har vi KNØTTEKINO. og for deg med enda mindre barn har vi BABYKINO.

Kinosalene
Kino EN / 181 seter / Dolby Atmos / DCP / 3D / 35 mm
Kino TO & TRE / 74 seter / DCP

Ønsker du å leie en kinosal? KLIKK HER

VEGA TEATER
- din teaterscene for ny nordisk dramatikk

Vega Teater er en liten storbyscene for ny samfunnsengasjert dramatikk. Vi iscenesetter aktuelle og uredde spørsmål om samtida for voksne, unge og barn.

Det kunstneriske teaterprogrammet består av egenproduksjoner, samproduksjoner og gjestespill. Noen av forestillingene får du kun oppleve hos oss, mens andre legger ut på reise og gjester teatre rundt om i landet.

Kunstnerisk ledelse er ansvarlig for programmet i dialog med programrådet, som består av Kjersti Gulliksrud, Line Heie Hallem, Kristina Kjeldsberg og Marco Demian Vitanza.

Ønsker du at ditt stykke skal vurderes til Vega Scene? Les mer her.

Teatersalen
Kapasitet: 180

Sparebankstiftelsen er stolt bidragsyter til teatersalens amfi.

BARN OG UNGE

VOKSENFRI er et etter skoletid-tilbud på Vega Scene, for deg mellom 9-15 år. Les mer her.

U-KULTUR står for ungdomskultur og er vårt etter skoletid-tilbud til unge mellom 13 og 15 år. Les mer her.

VEGA FILMKLUBB (16-25 år) består av en kurateringsgruppe som setter opp sitt eget kinoprogram. Les mer her.

VEGA UNG TEATER lager teaterforestillinger som vises på Vega. Les mer her.


SALONGEN

«her er det højt til loftet og vidt til væggen» Henrik Ibsen: Peer Gynt

Salongen er Vega Scenes sted for debatt og samtale. Her trekkes tematikkene ut av både lerret og teaterscene, de vris og vendes, problematiseres og nyanseres. I Salongen kan du oppleve alt fra samtaler til utstillinger, live-action filmvisninger og kulinarisk kino via enkle konsert- og teaterforestillinger.

Kapasitet

Her er det utallige modeller for seteplassering.

Stolrader: 120 seter
Klasseroms-oppsett: 50 seter
Gruppebord-oppsett: 80 seter
Langbord: 100 seter
Ståplass, uten møblering: 180 personer


Vil du leie Salongen til ditt arrangement? Les mer her.


Interiør: Tone Dalen
Arkitekt: Asplan Viak
Utbygger Urbanium AS