Godt nyttår, Chile

Drama
1 t. 50 min.
6 år
Vega Filmklubb: Godt nyttår, Chile!

Dominga Sotomayor har skrevet og regissert en egenartet «slice-of-life» film som portretterer det dagligdagse livet i Chile i dets fredelige overgang fra diktatur til demokrati. I filmen møter vi en gruppe mennesker som har laget sitt eget alternative samfunn. 

Der bor 16 år gamle Sofia med sin far, samtidig som hun ønsker å bo hos sin mor. Sofia er i ferd med å bane frem sin egen vei i livet, ved overgangen fra ungdomslivet til voksenlivet. Vi ser forelskelser, opprørskhet, fremtidsplaner, sex, alkohol og sigaretter.

Samtlige i det alternative nabolaget prøver og feiler i forsøket på å finne sin plass. Sofias beste venn Lucas er tydelig forelsket i henne, men hun er mer betatt av den eldre Ignacio, som kjører motorsykkel, og lever et voksenliv som Sofia selv ønsker å skape for seg selv.

Filmen er satt på tampen av 1990. For barna er det en tid for frihet og leker, mens de voksne påvirkes av den urolige situasjonen og bekymringer om framtiden.

Denne filmen er først og fremst et portrett av de unge, de voksne er og forblir bi-karakterer, mens de unge får oppleve ungdomstiden i et fritt Chile.

---

Vega Filmklubb kurateres av en gjeng med unge filminteresserte. Hvert semester settes det opp et program med kinovisninger for et åpent publikum, på Vega Scene i Hausmannsgate 28.

Det koster kun kr. 50,- per filmvisning.

OBS! Denne visningen krever filmklubbmedlemskap, det koster kun kr. 25,- per semester. Filmklubbmedlemskap kjøpes på nett og fremvises i døra.

a man and a woman on a motorcycle
Spilletid
1 t. 50 min.
OriginalTittel
Tarde Para Morir Joven
Språk
Spansk
Regi
Dominga Sotomayor Castillo
Skuespillere
Magdalena Tótoro, Demian Hernández, Antar Machado
Foto
Inti Briones
Manus
Dominga Sotomayor Castillo
Nasjonalitet
Chile
Produksjonsår
2018
Aldersgrense
6 år