Aftersun

Drama
1 t. 42 min.
12 år
Aftersun

Melankolske minner fra en far og datter på ferie i Tyrkia i den mest omtalte filmen under Cannes-festivalen 2022.

En voksen Sophie husker tilbake til charterferien med den unge faren, Calum, i Tyrkia en gang på 90-tallet, da hun selv var elleve år. Lykkelige øyeblikk flyter over i melankolske minner i det som både blir en konfrontasjon og et kjærlighetsbrev til faren.

Charlotte Wells har i sin imponerende spillefilmdebut satt sammen en film som på overflaten fremstår som et enkelt, naturalistisk portrett av forholdet mellom en far og en datter, men som sakte pakker ut en kompleks og sterk historie når vi får en dypere forståelse for de to hovedkarakterene. På melankolsk vis avdekkes lag på lag med mening når vi, sammen med Sophie, utforsker hva barndomsminnene betød i øyeblikket, og hva hvilken mening de har fått i ettertiden.

Selv har hun beskrevet filmen som emosjonelt selvbiografisk, noe som forklarer den ektefølte råheten fortellingen har, som vil sette dype spor i alle som ser den. Aftersun var for mange høydepunktet på årets filmfestival i Cannes.

Charlotte Wells er en skotsk filmskaper bosatt i New York. Hun har av Filmmaker Magazine blitt trukket frem som en av de mest spennende nye uavhengige filmskaperne internasjonalt. Hun har skrevet og regissert kortfilmene Tuesday (2015), Laps (2017) og Blue Christmas (2017), Aftersun (2022) er hennes første spillefilm og hadde premiere i den prestisjefylte Kritikeruken under filmfestivalen i Cannes.

(Omtale fra Oslo Pix)

a man and a woman sitting on a couch in a store
Spilletid
1 t. 42 min.
OriginalTittel
Aftersun
Språk
Engelsk
Regi
Charlotte Wells
Skuespillere
Paul Mescal, Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall
Foto
Gregory Oke
Manus
Charlotte Wells
Nasjonalitet
Storbritannia, USA
Produksjonsår
2022
Aldersgrense
12 år