Boy from Heaven

Drama / Thriller
2 t. 6 min.
12 år
Boy from Heaven

«En usedvanlig spennende film og blant tidenes beste politiske thrillere ...
Fares Fares viser her at han er en stor karakterskuespiller og gjør sin beste rolle noensinne.» - Cinema

Den øverste lederen på det prestisjetunge muslimske universitetet Al-Azhar i Kairo dør. Det må derfor utnevnes en ny storimam og dette utløser konflikt mellom diverse statlige, militære og religiøse instanser. I sentrum av det hele er Adam, en ung student som nettopp har kommet til storbyen. Han blir en liten brikke i et stort maktspill.

«Månedens Vegavenn-film i april er den svensk-egyptiske BOY FROM HEAVEN av Tarik Saleh. En velskrevet og stilsikkert fotografert thriller, som blottlegger de intrikate og skjulte maktstrukturene mellom politikk og religion i et konservativt samfunn.

Historien er fiktiv, men er så troverdig at man til tider glemmer det. Fares Fares og Tawfeek Barhoms imponerende skuespillerprestasjoner er med på å underbygge dette.

BOY FROM HEAVEN vant Beste manus ved fjorårets filmfestival i Cannes og Saleh demonstrer hvordan man gjennom subtile narrative grep kan holde spenningsnivået høyt gjennom hele filmen.» - Truls Foss, programsjef for Vega Scenes kino

Hæ? Månedens Vegavenn-film? Hva er det?

I mars introduserte vi Månedens Vegavenn-film. En håndplukket godbit, som vi synes fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Hvorfor? Det vil variere. Men fellesnevneren er at filmen besitter noen ekstraordinære kvaliteter. Det kan eksempelvis være skuespiller-prestasjoner, tema, manus, regi eller foto.

Vegavenner betaler kun 100 kr for å se den utvalgte filmen – uansett dag.

Vil du bli Vegavenn? Klikk HER

a man and woman sitting in chairs
Spilletid
2 t. 6 min.
OriginalTittel
Boy from Heaven
Språk
Arabisk
Regi
Tarik Saleh
Skuespillere
Tawfeek Barhom, Fares Fares, Mehdi Dehbi, Mohammad Bakri, Makram J. Khoury
Foto
Pierre Aïm
Manus
Tarik Saleh
Nasjonalitet
Sverige, Frankrike, Finland, Danmark
Produksjonsår
2022
Aldersgrense
12 år