About Dry Grasses

Drama
3 t. 17 min.
9 år
Midlertidig plakat for About Dry Grasses

Satt i et tett sammenknyttet samfunn som kun ser ut til å oppleve to årstider, returnerer stjerneregissør Nuri Bilge Ceylan med et mesterverk av et eksistensielt drama som går inn i de mørkeste deler av menneskesjelen.

Samet er kunstlærer i 30-årene og avtjener sin lærerplikt på det fjerde året i en øde landsbygd i Anatolia i Tyrkia. Han er lei og trøtt, føler at livet tørker ut, og ønsker seg tilbake til Istanbul. En uskyldig men ubetenksom liten flørt med en ung klasseelev lager imidlertid problemer for ham på skolen, og prosessen virvler opp mange ulike følelser. Et nytt bekjentskap med en lærer fra en annen skole gir de utfordringene han trenger, for å konfrontere sine egne tanker og følelser.

Ceylan briljerer i samtalekunstens ypperste gemakker, med en majestetisk visuell stil og skuespillere som leverer på toppnivå, ikke minst Merve Dizdar, som vant en pris for beste kvinnelige hovedrolle på filmfestivalen Cannes i år. Et av årets høydepunkter for alle de som elsker filmkunsten, og har lyst til å dykke ned i dens fantastiske dybder.

Nuri Bilge Ceylan (f. 1959) er Tyrkias fremste nålevende filmskaper. Han studerte kjemi og elektronikk før han etter hvert byttet til filmstudier. Ceylans første kortfilm Koza (1995) ble vist på Cannes-festivalen, hvor han har blitt fast inventar. En rekke av hans filmer er tidligere vist på Film fra Sør-festivalen, som Once Upon a Time in Anatolia (2011), Vintersøvn (2014) og Det ville pæretreet (2018).

«An exceptionally thoughtful, intelligent film about thousands of different thoughts to consider about»

– Alex Billington, firstshowing.net –

Spilletid
3 t. 17 min.
OriginalTittel
Kuru Otlar Üstüne
Språk
Tyrkisk
Regi
Nuri Bilge Ceylan
Skuespillere
Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar
Foto
Kürşat Üresin, Cevahir Şahin
Manus
Ebru Ceylan, Akın Aksu, Nuri Bilge Ceylan
Nasjonalitet
Tyrkia
Produksjonsår
2023
Aldersgrense
9 år