The Sweet East

Drama / Komedie
1 t. 44 min.
15 år
En jente stirrer på og holder fram hendene. I hendene holder hun en kollasj av mennesker og et amerikansk flagg.

Lillian, en tenåring fra Sør-Carolina, skilles fra klassen sin på en skoletur til Washington DC under en skyteepisode på en bar. Derfra legger hun ut på et Alice i eventyrlandaktig eventyr til de mørkeste avkrokene av samtidens USA.

Før The Sweet East tok Cannes-festivalen med storm i vår, var Sean Price Williams først og fremst kjent som filmfotograf for filminteresserte. Gjennom fotoarbeid på noen uavhengige amerikanske filmer, har han markert seg som en svært spennende filmfotograf. Med regidebuten stadfester han dette ytterligere. Filmen, en nihilistisk reise gjennom USA, der hverken konservative eller liberale er trygge, er stappfull av bekmørk humor som på mesterlig vis tar tempen på en nasjon på bristepunktet.

Sean Price Williams (f. 1971) er en amerikansk filmfotograf og regissør. Han har jobbet som filmfotograf for flere uavhengige amerikanske filmskapere, blant annet Safdie-brødrenes filmer Heaven Knows What (2014) og Good Time (2017), Alex Ross Perrys filmer Queen of Earth (2015) og Her Smell (2018), og Abel Ferraras Zeros and Ones. The Sweet East er regidebuten hans og hadde premiere på filmfestivalen i Cannes i 2023.

//Omtale Oslo Pix//
Spilletid
1 t. 44 min.
OriginalTittel
The Sweet East
Språk
Engelsk
Regi
Sean Price Williams
Skuespillere
Talia Ryder, Earl Cave, Simon Rex, Jacob Elordi, Earl Cave, Jeremy O Harris, Ayo Edebiri, Rish Shah
Foto
Sean Price Williams
Manus
Nick Pinkerton
Nasjonalitet
USA
Produksjonsår
2023
Aldersgrense
15 år