Paprika

1 t. 30 min.
15 år
Et portrett av en jente laget av en kollasj av tegninger

Vega Filmklubb inviterer til Satoshi Kons hjernevridende psykologiske thriller Paprika, basert på Yasutaka Tsutsuis roman med samme navn.

I en nær fremtid gjør en ny oppfinnelse, kalt «DC Mini», det mulig å se andre menneskers drømmer. Doktor Atsuko Chiba, lederen for teamet bak behandlingen, begynner på ulovlig vis å bruke oppfinnelsen for å hjelpe psykiatriske pasienter utenfor forskningsinstitusjonen. Dette gjør han ved å ikle seg et alter-ego i drømmeverdenen, kjent som «Paprika».

Ideen om Paprika var allerede i tankene til Satoshi Kon så tidlig som i 1998. Hans forsøk på å utforske grensene mellom «illusjon og virkelighet» og «minne og virkelighet» i regidebuten Perfect Blue og animasjonsklassikeren Millennium Actress, skyldes et ønske om å visuelt skildre en dynamikk lignende den i romanen Paprika. 

---

OBS!

Denne visningen krever filmklubbmedlemskap. Filmklubbmedlemskap kjøpes på nett eller i billettluka og fremvises i døra, det koster kun kr. 25,- per semester. Når du har blitt medlem via nettet, registreres du som nytt medlem fysisk hos oss på Vega. Registering foregår en halvtime før visningsstart.

Vega Filmklubb visningene kurateres av en gjeng med unge filminteresserte. Hvert semester settes det opp et program med kinovisninger for et åpent publikum.

Spilletid
1 t. 30 min.
Språk
Japansk
Regi
Satoshi Kon
Skuespillere
Kôichi Yamadera, Megumi Hayashibara, Tôru Furuya, Katsunosuke Hori
Foto
Michiya Katou
Manus
Satoshi Kon, Seishi Minakami
Produksjonsår
2006
Aldersgrense
15 år