After Work

1 t. 21 min.
Tillatt for alle
Maskiner inne på en matfabrikk.

En spåkule av en dokumentarfilm som dykker inn i framtiden og undersøker menneskets tilpasningsevne når AI og roboter overtar våre jobber.

For info om spesialvisninger av After Work etter Mirage, se HER.

Samtale: | Torsdag 12.10 | + | Fredag 13.10 |

Afterwork med After Work sammen med dokumentarfilm-pioneer, professor og regissør Erik Gandini til stede for en hyggelig og inspirerende samtale etter visningene. Lykke til med innblikk i postapokalypsen.

-

Den storslåtte svensk/italienske regissøren leder oss inn i en visuelt slående fortelling, i en ikke så fjern fremtid, og stiller spørsmålet: hva skal vi gjøre når arbeid ikke lenger er nødvendig, når roboter og AI har tatt over alle våre jobber?

I sin særegne humoristiske stil, med engasjerende klipp og fengslende lyddesign, fletter Erik Gandini smidig sammen et bredt spekter av perspektiver rundt fremtiden til arbeidet. En amerikansk arbeidsgiver understreker betydningen av arbeidsmoral hos ansatte når han sier «Send meg noen som vil møte opp i tide, jobber entusiastisk og består doping-urinprøven - hvem som helst - og jeg skal ansette så mange du evner å sende». Samtidig føler globalt sett bare en liten prosentandel av menneskene seg genuint engasjert i jobbene sine. AFTER WORK studerer dualiteten mellom frihet, rammer og forpliktelser, og konseptet; arbeid, ikke bare som en kilde for å overleve, men også en sosial og stimulerende nødvendighet for mange. Den understreker den komplekse overgangen fra å være menneske til menneske-vesener og hinter til at vi trolig må reevaluere vår oppfatning av tiden vi legger av til fordype oss i menneskelighet. Må vi omdefinere vårt forhold til arbeid som grunnpilaren og kjernen i våre liv?

En mann med kort mørkt hår og runde briller står i fokus.En hage-labyrint sett ovenifra.
a man and a woman sitting at a desk in front of a whiteboard
Spilletid
1 t. 21 min.
OriginalTittel
After Work
Regi
Erik Gandini
Foto
Fredrik Wenzel
Manus
Erik Gandini
Nasjonalitet
Sverige, Norge, Italia
Produksjonsår
2023
Aldersgrense
Tillatt for alle