Voice

Drama / Norsk / Coming of age
1 t. 31 min.
9 år
Vi ser siluetter av hoder som ser på en ung jente på en skjerm

VOICE vises for siste gang på en stund, og de som ikke har sett den må løpe til denne forestillingen som etterfølges av samtale mellom filmskaper Ane Hjort Guttu, skuespiller Iselin Hauge og filmkritiker Ulrik Eriksen. 

I samtalen drøftes karakterene og samspillet i filmen. Er figurene realistiske eller karikerte? Hvilken funksjon fyller de, og hvordan kan spørsmål om makt og representasjon gjenfinnes i rollefigurene, i spill og i klipp?

Filmskaperen Rhea oppsøker VOICE, et filmverksted for ungdom i Groruddalen i Oslo, for å lage TV-dokumentar om dem. Ganske snart møter hun motstand og krav om medvirkning. Hvilken rett har hun som utenforstående til å fortelle deres historie? Ungdommene og deres voksne ledere Dawit, Sara og Juan krever mer og mer innflytelse over filmen, og Rhea må strekke seg langt for å lage en «demokratisk» filmproduksjon.


VOICE er en skarp, satirisk og tankevekkende film om makt og motsetninger i moderne mediekultur.


Om deltakerne:
Ane Hjort Guttu er billedkunstner, filmskaper og professor ved Kunsthøgskolen i Oslo.
Iselin Linstad Hauge er billedkunstner og arbeider med film, tekst, foto og teater.
Ulrik Eriksen er skribent og filmkritiker i Morgenbladet.Spilletid
1 t. 31 min.
Språk
Norsk
Regi
Ane Hjort Guttu
Skuespillere
Iselin Linstad Hauge, Esrom Kidane, Damla Kilickiran, Felipe Orellana Castro, Sujani Sutharsan, Marte Kilde Mosnes, Kumaran Nathan, Ali Choudri, Sawera Mansoor, Terje Nicolaisen, Janvier Kumu Iraguha, Habane Ali Abdi
Foto
Marte Vold
Manus
Ane Hjort Guttu
Nasjonalitet
Norge
Produksjonsår
2023
Aldersgrense
9 år