Gruppekritikken

Eksperimentell
1 t. 12 min.
Jack presenterer #4: Gruppekritikken

Jack presenterer #4 i 2023 er viet Gruppekritikken (2022, 72 min), en film av kunstner Sille Storihle og studenter ved Nordland Kunst- og Filmhøgskole. Filmen er et pedagogisk og filmatisk eksperiment, og en humoristisk undersøkelse av gruppekritikk som undervisningsform.

Gruppekritikk er en del av undervisningen ved mange film- og kunstskoler, og skjer ved at studenter får tilbakemelding fra en gruppe medstudenter og undervisere på et arbeid de har lagt fram. I Gruppekritikken utforskes denne undervisningsformen gjennom en laiv, et levende rollespill, designet av Storihle hvor spillerne var studenter ved Nordland Kunst- og Filmhøgskole. De handlet med utgangspunkt i skrevne karakter, og alt er filmet av studenter «i karakter». Resultatet er en sylskarp, vekselvis vittig og overskridende film som både setter søkelys på samfunnsaktuelle temaer og utfordrer tradisjonell filmproduksjon.

Etter filmen samtaler Sille Storihle med Mike Sperlinger, kurator og professor ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO). Bli med og ta praten videre til foajeen på Vega Scene etter visningen!

Les mer her

OM FILMSKAPEREN

Sille Storihle er en kunstner som arbeider med bevegelige bilder og tekst, hvis verk er vist ved museer og gallerier i Norge og internasjonalt. Storihle er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og CalArts i Los Angeles. De har undervist ved flere utdanningsinstitusjoner og har siden 2016 vært universitetslektor ved Nordland Kunst- og Filmhøgskole i Kabelvåg. Storihle er styremedlem i OCA (Office of Contemporary Art Norway) og del av Atelier Kunstnerforbundet. Fra 2012 til 2020 drev de den queer-feministiske plattformen FRANK sammen med Liv Bugge.

MEDVIRKENDE STUDENTER

Emilie Aagensen, Arjun David Acharya, Ingeborg Augunset, David Haugaard Bohl Andersen, Lise Ulvedahl Carlsen, Rebekka Christophersen, Emil Engesnes Bråthen, Gustav Oliver Gunvaldsen, Ali Jabaly, Thomas Lafuente, Haakon Midtsundstad, Simen Anthony Samuelsen, Sanjey Sureshkumar, Amalie Magdalena With Vedelsby og Ellen Vikström.

OM JACK PRESENTERER

Jack presenterer er en månedlig visningsrekke på Vega Scene i regi av Filmbyrået Jack, der målet er å løfte fram uttrykk i skjæringspunktet mellom kunst og film. Programmet våren 2023 er satt sammen av Filmbyrået Jacks programråd, bestående av Mariken Halle, Thomas Østbye og Cato Fossum. Serien er realisert med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord og Kulturrådet.

Spilletid
1 t. 12 min.
Språk
Norsk, Engelsk, Dansk, Svensk
Regi
Sille Storihle + studenter ved Nordland kunst-, filmhøgskole
Skuespillere
Amalie Magdalena With Vedelsby, Lise Ulvedahl Carlsen, Haakon Midtsundstad, David Haugaard Bohl Andersen, Ali Jabaly, Ellen Vikström., Thomas Lafuente, Simen Anthony Samuelsen, Emil Engesnes Bråthen, Gustav Oliver Gunvaldsen, Arjun David Acharya, Ingeborg Augunset, Emilie Aagensen, Rebekka Christophersen, Sanjey Sureshkumar
Nasjonalitet
Norge
Produksjonsår
2022