La chimera - Fortidens skatter

Drama
2 t. 10 min.
12 år
Tegnet plakat som ser litt gammel ut

Toscana, 1980-tallet. Arthur (spilt av stjerneskuddet Josh O'Connor) er en britisk arkeolog på jakt etter sin store kjærlighet.

Hans sjette sans for å finne skjulte, antikke skatter har ledet ham til Italia. Her jobber han med en gjeng gravplydrere som tjener raske penger på å selge de historiske objektene de finner på svartebørsen.

Med en herlig 1980-tallskoloritt er LA CHIMERA – FORTIDENS SKATTER en eventyrlig reise mellom det levende og det døde, mellom romantikk og kapitalisme, mellom fest og ensomhet.

Filmen er inspirert av La Grande Razzia, da enkelte italienere begynte å jakte på gravkammere med nedgravde etruskiske skatter som hadde fått ligge i fred i over 2000 år. Andre anså imidlertid objektene som hellige, og var sterkt kritiske til gravrøveriene.

Kanskje er alle i filmen uansett på jakt etter noe man aldri vil klare å finne. Josh O'Connor spiller mot et stort ensemble med herlige karakterer, som inkluderer Isabella Rossellini i rollen som Flora.

LA CHIMERA – FORTIDENS SKATTER er en romantisk, sjarmerende og livlig fabel. Den type film som kan få deg til å se verden med helt nye øyne.

Dette er den fjerde spillefilmen til italienske Alice Rohrwacher. Hennes tidligere filmer MIRAKLENE I TOSCANA og LYKKELIGE LAZZARO vant begge priser i Cannes, og filmskaperen har fått rosende ord fra folk som Martin Scorsese, Sofia Coppola og Greta Gerwig. Med sin nye film LA CHIMERA deltok hun igjen i hovedkonkurransen i Cannes og har bekreftet sin plass som en av europeisk films fremste regissører.

PRESSEN OM FILMEN:

"En forførende fabel om tapt kjærlighet" - The Guardian

"Josh O'Connor imponerer i strålende fortelling om italienske gravrøvere" - The Observer

"LA CHIMERA gjorde meg euforisk lykkelig" - Greta Gerwig

Spilletid
2 t. 10 min.
OriginalTittel
La chimera
Språk
Italiensk, Engelsk
Regi
Alice Rohrwacher
Skuespillere
Josh O`Connor, Isabella Rossellini, Carol Duarte, Alba Rohrwacher, Vincenzo Nemolato
Foto
Hélène Louvart
Manus
Alice Rohrwacher
Nasjonalitet
Italia
Produksjonsår
2023
Aldersgrense
12 år