Insomnia

Drama / Thriller / Action
1 t. 36 min.
15 år
Stellan Skarsgård ser ned på oss

“Den som synder sover ikke” er undertittelen til denne thrilleren der publikum får kjenne på kroppen hvordan Tromsøs midnattssol og gnagende skyldfølelse kan påvirke et menneske.

Når to etterforskere skal etterforske drapet på en 17-år gammel jente, tar det hele plutselig en dramatisk og skjebnesvanger vending som sender filmen til menneskets mørkere sider. At det er noen valg en ikke kan leve (eller sove med) blir på gripende måte vist i denne norske vrien på film-noir.

Da den kom ut ble “Insomnia” valgt ut av filmfestivalen i Cannes for å vise at norsk film var i front internasjonalt, og i 2002 ble det laget en amerikansk remake regissert av Christopher Nolan. Erik Skjoldbjærg er en anerkjent norsk regissør som med sine filmer har vunnet flere priser under Amandaprisen og Kanonprisen. "Insomnia" er en norsk filmklassiker der vi møter anerkjente skuespillere som svenske Stellan Skarsgård og norske Bjørn Floberg. Den fanger essensen av internasjonalt anerkjent norsk film fra 90-tallet og vi i Vega filmklubb vil gi både nye og gamle fans muligheten til å se den på storskjermen!

---

OBS!

Denne visningen krever filmklubbmedlemskap. Filmklubbmedlemskap kjøpes på nett eller i billettluka og fremvises i døra, det koster kun kr. 25,- per semester. Når du har blitt medlem via nettet, registreres du som nytt medlem fysisk hos oss på Vega. Registering foregår en halvtime før visningsstart.

Vega Filmklubb visningene kurateres av en gjeng med unge filminteresserte. Hvert semester settes det opp et program med kinovisninger for et åpent publikum.

----

Spilletid: 96 min
Originaltittel: Insomnia
Regi: Erik Skjoldbjærg
Skuespillere: Stellan Skarsgård, Sverre Anker Ousdal, Bjørn Floberg, Gisken Armand og Maria Bonnevie
Nasjonalitet: Norge
Produksjonsår: 1997
Aldersgrense: 15

Spilletid
1 t. 36 min.
OriginalTittel
Insomnia
Språk
Norsk
Regi
Erik Skjoldbjærg
Skuespillere
Sverre Anker Ousdal, Stellan Skarsgård, Maria Bonnevie, Gisken Armand, Bjørn Floberg, Frode Rasmussen.
Nasjonalitet
Norge
Produksjonsår
1997
Aldersgrense
15 år