Håndtering av udøde

Drama
1 t. 37 min.
15 år
til venstre er bildet av en bekymret kvinne som klemmer en gutt montert i form av et opp-ned kors, og til høyre er det tittelen på filmen, Håndtering av udøde, blå og rosa himmel i bakgrunnen

På en varm sommerdag i Oslo våkner de døde. Tre familier befinner seg i et uforståelig kaos da deres kjære kommer tilbake til livet. Men hvem er de, og hva er det de vil?

En mor dør i en bilulykke og familien må håndtere død og oppvåkning på samme tid, en eldre kvinne får sin elskede tilbake etter å ha gravlagt henne samme dag, og en bestefar bestemmer seg for å hjelpe sitt barnebarn tilbake til livet i et fortvilet forsøk på å få datteren ut av sorgen.

Håndtering av udøde er et sårt og spennende drama om tre familier i sorg som får sitt største ønske oppfylt, nemlig å få sine kjære tilbake. En vakker fortelling om tap og lengsel, men også om håp og aksept og kjærlighet sterkere enn døden.

Filmen er skrevet av den prisvinnende forfatteren John Ajvide Lindqvist som også skrev manus til La den rette komme inn og Grensen (Cannes vinner 2019). Filmen er Thea Hvistendahls spillefilmdebut.

Spilletid
1 t. 37 min.
OriginalTittel
Håndtering av udøde
Språk
Norsk
Regi
Thea Hvistendahl
Skuespillere
Bjørn Sundqvist, Bente Børsum, Anders Danielsen Lie, Renate Reinsve
Nasjonalitet
Norge
Produksjonsår
2023
Aldersgrense
15 år