Lupin III: Slottet i Cagliostro

1 t. 40 min.
9 år
Tegnet bilde av en kvinen som ser utover vann

Nå kan du se Hayao Miyazakis (Studio Ghibli, Gutten og hegren) sin aller første film, remastret i 4K.

Lupin_poster

Handlingen følger den karismatiske og slu tyven Arsène Lupin III, som sammen med sin lojale partner Jigen planlegger å rane en casino-villa. Imidlertid oppdager de snart at pengene de har stjålet er falske. Sammen med Jigen drar Lupin til det avsidesliggende europeiske landet Cagliostro for å få hevn. Men ikke alt går som planlagt: De møter Clarisse, en kongelig jomfru i nød som blir tvunget til å gifte seg mot den skumle grev Cagliostro mot sin vilje.

Men å redde henne blir ikke enkelt, for Lupin og Jigen – sammen med Lupins uforutsigbare ekskjæreste Fujiko og sverdmannen Goemon – må kjempe seg gjennom et slott fullt av feller, et dødelig fangehull
og en hær av profesjonelle leiemordere. Kan Lupin redde jenta, unngå håndjernene til sin erkefiende Zenigata, og avdekke de hemmelige skattene i slottet i Cagliostro?

Hayao Miyazaki er sett på som et av de mest formative navnene innen japansk animasjon, og har stått bak flere av de mest kritiker -og publikumsroste animasjonsfilmene siden 80-tallet. Han siste film «Gutten og Hegren» vant Oscar under årets utdeling for beste animasjonsfilm, og nå 45 år senere får hans aller første langfilm kinopremiere i restaurert 4K.

"Lupin III. Slottet i Cagliostro" ble først utgitt i 1979 og er Miyzakis første langfilm før han opprettet det ikoniske animasjonsstudioet Studio Ghibli.

Selv om filmen ikke ble en stor kommersiell suksess ved lansering, har den fått økt anerkjennelse i årene som fulgte, og fungerer som en tidlig pekepinn på stilen og atmosfæren som kom til å prege arbeidet i hans hyllede Ghibli-filmer.

---

Regissør: Hayao Miyazaki
Skuespillere: Bob Bergen, Yasuo Yamada, Makio Inoue, Kôhei Miyauchi, Sumi Shimamoto, Eiko Masuyama, Gorō Naya, Kiyoshi Kobayashi
Produsent: Tetsuo Katayama
Manus: Hayao Miyazaki, Maurice Leblanc, Haruya Yamazaki

Spilletid
1 t. 40 min.
Nasjonalitet
Japan
Aldersgrense
9 år