Return to Seoul

Drama
1 t. 59 min.
9 år
En kvinne står på en gate og snur seg mot kameraet

25 år gamle Freddie har vokst opp i Frankrike, men vender for første gang tilbake til landet hun ble født i. Det blir en krevende reise i egen identitet og rotløshet.

Freddie er en ung selvstendig kvinne født i Sør-Korea, men som har vokst opp med franske adoptivforeldre i Paris. Hun er tøff, nesten litt kynisk i sin omgang med andre, og sier ikke nei takk til en god fest. Da hun nesten på et innfall, bestemmer seg for å endre en reise fra Tokyo til Seoul, og dermed for første gang er tilbake til i hjemlandet etter adopsjonen, trigger det også lysten til å finne ut mer om sitt opphav. Det setter igang en rekke prosesser i og rundt henne, som vil forandre livet hennes for alltid.

RETURN TO SEOUL tar oss med på en vakker reise til fantastiske Seoul i Sør-Korea, og er et intenst og sårt portrett av å utforske egen identitet på godt og vondt.

Anne Øfsti f. 1962 født i Busan, Sør Korea, bor i Oslo. Hun kom til Norge i 1965, og har skrevet om sine erfaringer som utenlandsadoptert blant annet i Morgenbladet
Er skribent, forfatter, forsker, podcaster og familieterapeut.
Siste roman: Si at vi har hele dagen, Gyldendal 2014


Brynjulf Jung Tjønn
(f. 1980) er forfattar, dramatikar og leiar i Den norske Forfatterforening. Han har utgitt bøker for både barn, ungdom og vaksne. Han har vunne Brageprisen for ungdomsromanen Så vakker du er (2013) og P2-lytternes romanpris for Kvar dag skal vi vere så modige (2021). For diktsamlinga Kvit, norsk mann (2022) blei han tildelt både Kritikerprisen, Ungdommens kritikerpris og Nynorsk litteraturpris.

Spilletid
1 t. 59 min.
OriginalTittel
Retour à Séoul
Språk
Fransk, Koreansk
Nasjonalitet
Frankrike
Produksjonsår
2022
Aldersgrense
9 år