Guillermo del Toro’s PINOCCHIO

Fantasy / Animasjon / Drama / Familiefilm
1 t. 57 min.
9 år
Guillermo del Toro’s PINOCCHIO

Den klassiske historien om Pinocchio blir gjenfortalt i den særegne stilen til den Oscar-vinnende regissøren Guillermo del Toro.

Denne stop-motion-musikalen gir nytt liv til tremarionetten som på magisk vis bringes til live for å lindre hjertet til en sørgende treskjærer ved navn Geppetto.

Guillermo del Toros PINOCCHIO baserer seg på Gris Grimlys design fra hans 2002-utgave av den italienske 1883-novellen «The Adventures of Pinocchio», og blir del Toros animasjonsfilm-debut. Historien tar plass i 30-tallets fascistiske Italia, hvor tre-gutten Pinocchio bringes til live. Men det viser seg at i stedet for å være en hyggelig gutt, skaper han ugagn og gjør slemme knep. Men innerst inne er dette en historie om kjærlighet og ulydighet, hvor Pinocchio sliter med å leve opp til farens forventninger og må lære den sanne meningen med livet.

Guillermo del Toro er en meksikansk-født, Oscar-vinnende filmskaper, forfatter og skuespiller kjent for filmer som PAN’S LABYRINTH (2006), THE SHAPE OF WATER (2017) og NIGHTMARE ALLEY (2021). Del Toro har gjennom sin karriere vært kjent for sine karakteristiske filmer preget av en sterk tilknytning til eventyr og skrekk, med et forsøk på å tilføre visuell og poetisk skjønnhet i det groteske. Del Toro deler regissørrollen i Pinocchio med Mark Gustafson som beskrives som en ekte animasjonsvisjonær. Gustafson har jobbet med flere kortfilmer og reklamefilmer innen animasjon, samtidig som han fikk sin storfilmdebut i Wes Andersons FANTASTIC MR. FOX (2009).

a group of people in clothing on a stage
Spilletid
1 t. 57 min.
OriginalTittel
Guillermo del Toro’s PINOCCHIO
Språk
Engelsk
Regi
Guillermo del Toro
Skuespillere
Gregory Mann, Ewan McGregor, Burn Gorman, John Turturro, David Bradley, Tim Blake Nelson, Christoph Waltz, Finn Wolfhard, Tilda Swinton, Cate Blanchett, Ron Perlman
Nasjonalitet
USA, Mexico, Frankrike
Produksjonsår
2022
Aldersgrense
9 år