Shiva Baby

Komedie
1 t. 17 min.
12 år
plakat med bilde av en kvinne i dress.

Shiva Baby starter som en lettbeint forviklingskomedie og utvikler seg til noe som minner mer om en skrekkfilm om betente relasjoner og sosial klaustrofobi.

Shiva baby er en film om en ung, bifil, jødisk kvinne som deltar på en shiva. Her møter hun mannen som er hennes «sugar daddy» sammen med hans kone og deres nyfødte barn. Hun møter også sin veldig suksessfulle ekskjæreste. Spenningen i filmen øker ettersom hovedkarakteren prøver å få oppmerksomheten til «sugar daddy»-en samtidig som hun må prøve å holde den kaotiske livsstilen hennes hemmelig fra resten av familien.

Filmen er først og fremst hyllet for sin klaustrofobiske følelse og representasjonen av bifile og jødiske personer. Dette er Emma Seligman sin regidebut og ble laget som en lengre versjon av Emmas eksamensfilm fra filmskolen i New York. Det var mye tvil om filmen kom til å bli laget i utgangspunktet, men etter engasjement fra hovedrolleinnehaveren og en ny dyktig produsent, fikk de produsert filmen. Shiva Baby har i ettertid vunnet flere priser og Siegelman har fått mye ros for filmen i tillegg til å være klar med en ny film som kommer ut i år.

---

OBS!

Denne visningen krever filmklubbmedlemskap. Filmklubbmedlemskap kjøpes på nett eller i billettluka og fremvises i døra, det koster kun kr. 25,- per semester. Når du har blitt medlem via nettet, registreres du som nytt medlem fysisk hos oss på Vega. Registering foregår en halvtime før visningsstart.

Vega Filmklubb visningene kurateres av en gjeng med unge filminteresserte. Hvert semester settes det opp et program med kinovisninger for et åpent publikum.

Originaltittel: Shiva Baby

Språk: Engelsk

Produksjonsår: 2020

Regi: Emma Seligman

Skuespillere: Rachel Sennott, Danny Deferrari, Fred Melamed, Polly Draper, Molly Gordon

Spilletid
1 t. 17 min.
OriginalTittel
Shiva Baby
Språk
Engelsk
Regi
Emma Seligman
Skuespillere
Dianna Agron, Molly Gordon, Polly Draper, Danny Deferrari, Fred Melamed, Rachel Sennott
Manus
Emma Seligman
Nasjonalitet
USA
Produksjonsår
2020
Aldersgrense
12 år