Fanny og Alexander

Drama
5 t. 26 min.
12 år
Fanny och Alexander

Vegas fineste juletradisjon fortsetter, med adventsvisninger av Ingmar Bergmans magnum opus, FANNY OG ALEXANDER.

Merk:

Vi viser versjonen som ble klippet for fjernsyn og har en lengde på 5 timer og 22 minutter.

Filmen vises i fire episoder, med to korte pauser og en lengre pause.

Om filmen:

Bergmans FANNY OG ALEXANDER er en familiekrønike med handling satt til det svenske høyborgerskap på begynnelsen av 1900-tallet. Familien Ekdahl er en skuespillerfamilie som elsker sine roller og livsløgner. De tviholder på sin rett til å leve i den lille verdenen, til å dyrke familielivets gleder, god mat, punsj og svenske somre.

Etter farens død må FANNY OG ALEXANDER forlate det fargerike familiegodset til fordel for den kjølige presteboligen til deres nye stefar, Biskop Edvard Vergérus. En tyrann som styrer barna og deres mor med hard hånd. Heldigvis har familien trofaste venner som kommer dem til unnsetning. Fanny og Alexander er i stor grad basert på Bergmans egen barndom.

FANNY OG ALEXANDER ble belønnet med 4 Oscar-statuetter, Guldbagger og flerfoldige andre priser og var Bergmans siste film:

Efter Fanny och Alexander blir det ingen mer långfilm för mig. Roligare kan det aldrig bli, inte jobbigare heller. Fanny och Alexander är som en summering av hela mitt liv som filmskapare.

- Ingmar Bergman

Spilletid
5 t. 26 min.
OriginalTittel
Fanny och Alexander
Språk
Svensk
Regi
Ingmar Bergman
Skuespillere
Bertil Guve, Mats Bergman, Allan Edwall, Gunnar Björnstrand, Ewa Fröling, Pernilla Allwin, Börje Ahlstedt, Harriet Andersson, Stina Ekblad, Erland Josephson
Foto
Sven Nykvist
Manus
Ingmar Bergman
Nasjonalitet
Sverige
Produksjonsår
1982
Aldersgrense
12 år