Beauty And The Dogs

plakat med kvinne i profil.

Vi følger Mariam gjennom et kafkaesk mareritt i Tunisisk byråkrati, fra sykehus til politistasjon, fram og tilbake, mens hun prøver iherdig å få rettferdighet, selv når loven er på overgriperne sin side.

Den unge studenten Mariam blir voldtatt etter en fest, men det som venter henne etterpå vil bli den lengste natten i hennes liv. Basert på en sann historie.

Filmen er delt inn i 9 kapitler som alle består av ett shot, men dette blir aldri et billig triks. Regissør Kaouther Ben Hania guider med en stødig hånd, og det byttes elegant mellom drama, bekmørk humor, innslag fra sjangerfilm som zombiefilm, og et snev av romantikk. Spenningen holdes oppe gjennom hele filmen, og hjerte er alltid på Mariams side, strålende spilt av Mariam Al Ferjani.

Beauty and the Dogs var Tunisias Oscar-bidrag i 2018, men ble ikke nominert. Det ble derimot Kaouther Ben Hanias neste film, The Man Who Sold His Skin, og hun er for tiden aktuell med filmen Four Daughters, som hadde premiere i hovedkonkurransen i Cannes.

---

OBS!

Denne visningen krever filmklubbmedlemskap. Filmklubbmedlemskap kjøpes på nett eller i billettluka og fremvises i døra, det koster kun kr. 25,- per semester. Når du har blitt medlem via nettet, registreres du som nytt medlem fysisk hos oss på Vega. Registering foregår en halvtime før visningsstart.

Vega Filmklubb visningene kurateres av en gjeng med unge filminteresserte. Hvert semester settes det opp et program med kinovisninger for et åpent publikum.

Spilletid: 100 min

Originaltittel: Alā kaff ʿifrīt

Språk: Arabisk

Regi: Kaouther Ben Hania

Skuespillere: Mariam Al Ferjani, Ghanem Zrelly, Noomen Hamda, Mohamed Akkari, Chedly Arfaoui, Anissa Daoud, Mourad Gharsalli

Produksjonsår: 2017

Aldersgrense: 15 år

Nasjonalitet
Tunisia