Ed Wood

Drama / Komedie
2 t. 7 min.
12 år
Vega Filmklubb: Ed Wood

ED WOOD (1994) regissert av Tim Burton er en biopic om kult-filmregissøren Ed Wood.

Filmen tar plass i 1952 og følger Ed Wood igjennom hans streben etter å lage film i Hollywood. Han blir venn med ett av sine store skrekkfilm-idoler Bela Lugosi og prøver å få ham tilbake på skjermen ved å få ham til å spille i filmene sine. Filmene ender opp med å gjøre det veldig dårlig, men tross vanskeligheter for å finansiere filmene sine får vi etterhvert se hvordan “Plan 9 From Outer Space” ble produsert, og alle utfordringene som kom med det.

FUN FACT: Filmen skulle opprinnelig bare produseres av Tim Burton og regissøren skulle være Michael Lehmann, men Burton tok over for å kunne lage filmen med en gang!

Om man ønsker litt ekstra kontekst kan man se Plan 9, From Outer Space på forhånd, men er absolutt ikke et must for å se denne filmen om denne underlige filmskaperen.

Vega Filmklubb kurateres av en gjeng med unge filminteresserte. Hvert semester settes det opp et program med kinovisninger for et åpent publikum, på Vega Scene i Hausmannsgate 28.

Det koster kun kr. 50,- per filmvisning.

OBS! Denne visningen krever filmklubbmedlemskap, det koster kun kr. 25,- per semester. Filmklubbmedlemskap kjøpes på nett eller i billettluka og fremvises i døra. Registrering av nye filmklubbmedlemmer foregår halvtimen før visningsstart.

Spilletid
2 t. 7 min.
OriginalTittel
Ed Wood
Språk
Engelsk
Regi
Tim Burton
Skuespillere
Patricia Arquette, Bill Murray, Johnny Depp, Martin Landau, Sarah Jessica Parker
Nasjonalitet
USA
Produksjonsår
1994
Aldersgrense
12 år