Blått Lerret

Blått Lerret liggende plakat

Gjennom eksklusive klipp og samtaler med medvirkende bli vi bedre kjent med noen av høstens mest spennende serie- og filmnyheter. Velkommen til Blått Lerret på Vega Scene.

Vi får en smakebit av Ole Giævers historiske drama om Alta-aksjonen og kampen for samiske rettigheter på slutten av 1970-tallet, ELLOS EATNU - LA ELVA LEVE. Regissør Ole Giæver er gjest i studio.

I Mona J. Hoels NATT får Emma beskjed om at hun har kreft og to måneder igjen å leve og må rydde opp i livet sitt før hun dør, for å hindre at barna faller i hendene på hennes voldelige eksmann. Regissør og manusforfatter Mona J. Hoel og hovedrolleinnehaver Guri Glans er kveldens gjester.

Izer Alius 12 BRAGDER vant prisen for Beste nordiske film under Oslo Pix 2022, og er endelig klar for kino. Filmen handler om Food og gjengen hans som bor i den svenske forstaden Södra Ryd. I dere verden er man er stolt av sine forbrytelser, dyrker maskulinitet i form av voldelige leker og krever lojalitet av dem rundt seg. Aliu har skapt et actionfylt drama med glimt i øyet, som nærmest bobler over av fortellergleder. Regissør Izer Aliu er gjest i studio.

TV-serien KIDS IN CRIME, fra serieskaper Kenneth Karlstad, er en oppvekstserie utenom det vanlige, satt til Sarpsborg år 2001. Vi følger 17-årige Tommy som er på rask vei inn i voksenlivet. Ting sklir imidlertid litt ut for Tommy, som brått havner på et sidespor med dop og kriminalitet. Serien er upolert og realistisk – serien er nemlig inspirert av serieskaper Kenneth Karlstads egne opplevelser. Karlstad er gjest i studio.

Vi har også gleden av å presentere to nye programledere som skal lose oss gjennom Blått Lerret framover; Ida Madsen Hestmann og Aleksander Huser.

----

Med Blått Lerret ønsker vi å gi filmbransjen en faglig arena hvor man kan diskutere filmprosjekter, og samtidig gi publikum en mulighet til å se og lære mer om norsk film. Blått Lerret arrangeres vanligvis 5 ganger i året og er åpent for både publikum og bransje.

Arrangementet er støttet av NFI. Arrangeres i samarbeid med Rushprint og Oslo Pix.

Se opptak av tidligere Blått Lerret HER.