Blått Lerret

Blått lerret

Gjennom eksklusive klipp og samtaler med medvirkende bli vi bedre kjent med noen av høstens mest spennende serie- og filmnyheter. Dørene åpner kl. 18:00 og baren er åpen.

Kan du ikke bli med oss her på Vega Scene? Arrangementet strømmes. Scroll deg ned til bunnen og se med der.

Kveldens programledere er Ida Madsen Hestman og Aleksander Huser og de skal lose oss igjennom følgende program:

TINA & BETTINA 2 - THE COMEBACK
Gjester: manusforfatter og skuespiller Odd-Magnus Williamson, skuespiller Henrik Thodesen og regissør Jonas Lien Svarstad

DANCING QUEEN
Gjester: regissør Aurora Gossé og castingansvarlig Camilla Glaister

NORWEGIAN DREAM
Gjester: regissør Leiv Igor Devold og skuespiller Karl Bekele Steinland

HVEM DREPTE TINA
Gjester: regissør og produsent Bjørn Eivind Aarskog

Litt mer om kveldens prosjekter

Tina og bettina blått lerret

TINA & BETTINA 2 - THE COMEBACK
10 lange år er gått siden den første filmen om superduoen, og ting er ikke så supert lenger. Tina giftet seg med en 89 -åring, som bare nekter å dø slik at hun endelig kan få arven. Bettina forsøker på sin side å holde motet oppe i et pill råttent ekteskap hvor alt hun gjør er å passe den utakknemlige mannens barn. Og nesten enda verre - ingen driver med videoblogging lenger, og etter en heftig krangel har jentene mistet kontakten med hverandre. Livet suger. Men da det klikker for Tina på VIXEN awards, og opptaket derfra går viralt, er Tina & Bettina plutselig på alles lepper igjen. Alle elsker en skandale, så de er mer aktuelle enn noen gang! De blir tilbudt platekontrakt med selveste Universal Music, og en usannsynlig popkarriere er i gang. De spiller store konserter og havner på topplistene til Spotify, helt til de selvsagt roter det til for seg selv igjen og kun en siste legendarisk konsert kan redde dem..

Filmen distribueres av Nordisk Film Distribusjon og har premiere 24. februar.

Regi: Jonas Lien Svarstad
Manus: Odd-Magnus Williamson
Skuespillere: Odd-Magnus Williamson, Henrik Thodesen, Aksel Hennie, Kim Fairchild, TIX, Kamelen, Dennis Storhøi
Produsent: Jørgen Storm Rosenberg, Kjetil Omberg og Nick Helgesen
Produksjonsselskap: 74 Entertainment AS

Norwegian dream Blått lerret

NORWEGIAN DREAM
Robert er en ung arbeidsinnvandrer fra Polen som flytter til kysten av Trøndelag for å få betalt gjelda til mora si. Der finner han kjærligheten i sin norske kollega, Ivar, som er åpent skeiv. Samtidig som han må holde forholdet skjult for de andre polske arbeiderne, blir det en streik på fabrikken som Ivar støtter. Robert må velge hva som er viktigst: pengene han trenger eller kjærligheten.

Filmen distribueres av Storytelling media og har kinopremiere 17. Mars

Regi: Leiv Igor Devold
Manus: JustynaBilik, Gjermund Gisvold, Radoslaw Paczocha
Skuespillere: Øyvind Brandtzæg, Izabella Dudziak, Runar Koteng Frønes, Hubert Milkowski, Jakub Sierenberg, Karl Bekele Steinland, EdytaTorhan
Produsent: Håvard Wettland Gossé, Bartek Gliński, Lennart Lenzing
Produksjonsselskap: Spætt Film, Solo Film, Riva Film


Dancing queen blått lerret

DANCING QUEEN
Mina (12) blir hodestups forelsket når danseren Edvin begynner i parallellklassen. Når de inviterer til en audition for et nytt dansecrew, øyner Mina sin sjanse. Men i forelskelsesrusen er det én ting hun har glemt: Hun kan ikke danse!

DANCING QUEEN hadde premiere på årets filmfestival i Berlin og er en kul og engasjerende for hele familien, om å tørre å bevege seg ut i det ukjente og aldri gi opp det man drømmer om.

Filmen distribueres av Ymer Media og har premiere 10. mars.

Regi: Aurora Gossé
Manus: Silje Holtet
Skuespillere: Liv Elvira Kippersund Larsson, Anders Baasmo Christensen, Anne Marit Jacobsen, Andrea Bræin Hovig, CengizAl, FridaÅnnevik, Mona Berntsen, Viljar Knutsen Bjaadal
Produsent: Thomas Robsahm
Produksjonsselskap: Amarcord


Hvem drepte tina blått lerret

HVEM DREPTE TINA?
I dokumentarserien “Hvem drepte Tina?” leter vi etter drapsmannen til Tina Jørgensen (20) som forsvinner på vei hjem fra Stavanger sentrum, 24.september 2000. Fem uker senere leder et væpnet ran politiet til Bore kirke, der de ved en
tilfeldighet åpner en avløpskum og finner Tina. Hun er flyttet 30 km fra der hun forsvant.

Ranerne blir raskt mistenkt for drapet. Samtidig mistenker politiet også flere andre, kjæresten som kranglet med Tina da hun forsvant, en psykotisk serievoldtektsmann som kaller seg “Guds politimann”, en dansk drapsmann, en livsfarlig nabo, en barndomsvenn som tilstår drapet og til slutt en sex-overgriper som nylig er dømt for å ha drept Birgitte Tengs og siktet for å ha drept Tina.

Regi og produsent: Bjørn Eivind Aarskog
Produksjonsselskap: Filmhimmelen
--


Med Blått Lerret ønsker vi å gi filmbransjen og studenter en faglig arena hvor man kan diskutere filmprosjekter, og samtidig gi publikum en mulighet til å se og lære mer om norsk film. Blått Lerret arrangeres vanligvis 5 ganger i året og er åpent for både publikum og bransje.
Arrangementet er støttet av NFI. Arrangeres i samarbeid med Høyskolen Kristiania, Rushprint og Oslo Pix.