The Holy Mountain

1 t. 54 min.
Vega Filmklubb presenterer The Holy Mountain

Finn fram spaserstokken og forbered deg på oppstigningen når Vega Filmklubb inviterer til Jodorowskys The Holy Mountain.

En mann, kun kjent som Tyven, våkner i ørkenen. Han drar inn til en nærliggende by, full av underlige mennesker og situasjoner. Et høyt tårn samler innbyggerne, så Tyven tar seg nysgjerrig inn i det. Tårnet er hjem til Alkymisten, en mystisk skikkelse med overmenneskelige evner og kunnskap. Han tar til seg Tyven som sin lærling. Sammen med syv av de rikeste og mektigste menneskene i verden legger de ut på en reise til Det Hellige Berget for å oppnå opplysning.

Å skrive enkelt og greit om handlingen til The Holy Mountain er vanskelig. Dette er en filmopplevelse ulik noen annen, og det å gjengi den i tekst er så godt som umulig. Regissør Alejandro Jodorowsky er mulig en av de mest anerkjente kultregissørene noensinne og en flersidig kunstner. Han er forfatteren bak Mæbius-tegnede The Incal og spiller gjerne karakterer i sine egne filmer, blant annet Alkymisten her. Jodorowskys karakteristiske sans for religiøs mystikk og psykedelisk estetikk kommer tydelig frem i The Holy Mountain og gjør filmen til en sann, men tidvis forstyrrende, fryd for øyet. Vel møtt!

Spilletid
1 t. 54 min.
OriginalTittel
La montaña sagrada
Språk
Spansk, Engelsk
Regi
Alejandro Jodorowsky
Skuespillere
Valerie Jodorowsky, Alejandro Jodorowsky, Horácio Salinas, Juan Ferrara
Nasjonalitet
Mexico, USA
Produksjonsår
1973