Blow-up

en mann med ryggen mot skjermen ser på fem mannekenger

Vega Filmklubb inviterer deg til visningen av Michelangelo Antonionis engelskspråklige debut Blow-Up, basert på Julio Cortázars novelle med samme navn.

I 60-tallets London følger vi motefotografen Thomas som blir innblandet i et mord når han en dag fotograferer et par i en park. Uvitende for han er det en tredje person med i bildet, som han ikke er klar over før de blir fremkalt. Litt etter litt går det opp for han hva han har havnet opp i, og både Thomas og seerne prøver å få brikkene til å falle på plass.

Blow-Up inspirerte senere Brian De Palmas Blow Out og Francis Ford Coppolas The Conversation (Avlyttingen). Filmen fikk gullpalmen under filmfestivalen i Cannes og ble nominert til to Oscar. Dette er en opplevelse du ikke vil gå glipp av!

---

OBS!

Denne visningen krever filmklubbmedlemskap. Filmklubbmedlemskap kjøpes på nett eller i billettluka og fremvises i døra, det koster kun kr. 25,- per semester. Når du har blitt medlem via nettet, registreres du som nytt medlem fysisk hos oss på Vega. Registering foregår en halvtime før visningsstart.

Vega Filmklubb visningene kurateres av en gjeng med unge filminteresserte. Hvert semester settes det opp et program med kinovisninger for et åpent publikum.

Nasjonalitet
Storbritannia, Italia
Produksjonsår
1966