Army of Darkness

1 t. 36 min.
18 år
Vega Filmklubb: Army of Darkness

ARMY OF DARKNESS (1992) regissert av Sam Raimi er den tredje og siste filmen i Evil Dead-triologien. Denne viker litt mer vekk fra horrorfilm-sjangeren og går i en mer fantasy-retning, men nok blod og gørr er det fortsatt i denne filmen!

Etter å ha blitt sugd inn i en portal i slutten av andre filmen (Evil dead 2) ender Ash Williams opp i middelalderen og må prøve å komme seg tilbake til nåtiden.

Denne er i likhet med de to første full av humor og gørr. Regissøren Sam Raimi er glad i å underholde publikum og pleier å møte opp i dress på filmsettet for å vise respekt for sine kolleger og for å vise at å lage film er et respektabelt yrke.

Sam Raimi og Bruce Campbell var gode venner fra før de begynte å lage filmserien. På et tidspunkt har Raimi innrømmet at filmserien ble litt til å “se hvor mye dritt” han kunne få Campbell til å gå igjennom og denne filmen er høydepunktet og avslutningen til det hele.

PS! Man kan selvfølgelig se de første to Evil Dead filmene før man begir seg ut på Army of Darkness, men filmen står også fint på egne bein!

---

OBS! Denne visningen krever filmklubbmedlemskap, det koster kun kr. 25,- per semester. Filmklubbmedlemskap kjøpes på nett eller i billettluka og fremvises i døra. Registrering av nye filmklubbmedlemmer foregår halvtimen før visningsstart.

Vega Filmklubb kurateres av en gjeng med unge filminteresserte. Hvert semester settes det opp et program med kinovisninger for et åpent publikum.

Spilletid
1 t. 36 min.
Regi
Sam Raimi
Nasjonalitet
USA
Produksjonsår
1992
Aldersgrense
18 år