Life is a two-way dream - Eallin lea guovttesuorat niehku

Life is a two-way dream - Eallin lea guovttesuorat niehku

Kortfilmen «Life is a two-way dream - Eallin lea guovttesuorat niehku» har gjort seg bemerket på flere internasjonale arenaer og er blitt vist i store deler av verden.

Filmen har vunnet utallige kunst og filmpriser, og er den samiske filmen med flest priser uavhengig kategori. Filmen ble også valgt ut til å bidra med sitt budskap under klimakonferansen - COP27 i Sharm el-Sheikh- Egypt, og er vist på den legendariske festivalen Burning Man i USA. Filmen er på 8 minutter, og det vil være et arrangement rundt visningen av filmen hvor filmskaperen er i dialog med Frederick Nathanael, (Leder for Pride Art, kurator og initiativtaker til Skeivt kunst- og kultursenter.) hvor han snakker om hvordan filmen ble til.

Filmen «Eallin lea guovttesuorat niehku - Life is a two-way dream» viser vei i en verden som forandrer seg raskt, med med polarisering og globalisering i mange retninger. Vi er i en epoke i historien hvor ungdomsdyrking, nåtidsfiksering, ekstrem individualisme er gjeldende. Det vi gjør i dag, vil påvirke måten menneskene lever i fremtiden. Med visdommen fra sjamanens verdensanskuelse fra den gamle samiske religion, flettes det sammen et annen tolkning og historie.

Eallin lea guovttesuorat niehku - Life is a two-way dream
Nasjonalitet
Norge