UNDER PRESS: SKEIV I RUSSLAND

Under_Press_Russland_Fusion

Lyubov Vetrov og Tanya Levi er to russiske filmskapere med mål om å bekjempe diskriminering og homofobi gjennom kunst, samt kjempe for rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne. De besøker festivalen for å presentere sine filmer, etterfulgt av en moderert samtale og Q&A-runde etter visningen.

Gratis inngang, men billetter må løses.

NB! Fotografi, video- og lydopptak er ikke tillatt.

Filmene i dette programmet er:

The_dream_kortfilm_Fusion

The Dream, regi: Lyubov Vetrov
En drømmeaktig og dels burlesk reise gjennom lesbiske liv og stereotypier i Putins Russland. Den følger en ung kvinnes kamp for å slå gjennom som kunstner, til tross for provoserende bilder.

Yes, it happens

En kortfilm fra nåtidens skeive Russland.

L_404_kortfilm_Fusion

L*** 404 NOT FOUND, regi: Lyubov Vetrov og Tanya Levi

I desember 2022 trådte loven om et fullstendig forbud mot såkalt “LHBT-propaganda” i reklame, bøker, filmer og media offisielt i kraft i Russland. Dette har forandret livet til det russiske skeive samfunnet for alltid. Vi møter mennesker fra ulike russiske byer som, til tross for den homofobe lovgivningen, velger å bli i landet. Filmens helter har ulike synspunkter og yrker: Noen fortsetter som aktivister, noen oppdrar og skjermer sitt barn fra nysgjerrige øyne, et lesbisk bryllup planlegges, noen minnes skoletidens mobbing eller drømmer om en politisk karriere. Noen planlegger å forlate landet, mens andre velger å utelukkende fokusere på jobben sin. Parallelt reflekterer subjektene over sin egen fremtid og fremtiden til det russiske LHBTQ-samfunnet som helhet.

Logoene til Fritt Ord og Norwegian Helsinki Committee
Nasjonalitet
Russland