Ping Pong Family

Dokumentar
59 min.
En gjeng glade mennesker bak et bordtennisbord utendørs. flere holder bordtennis-racketer

PING PONG FAMILY er dokumentarfilm om fellesskap og kommunal politikk fra en uformell møteplass som forener mennesker på tvers av språk, bakgrunn og samfunnslag.

22. nov 17:30: Etter filmen blir det samtale mellom om hvordan vi bruker det felles byrommet, med utgangspunkt i Schous plass.

Niclas Nacka Jonsson, medvirkende i Ping Pong Family, innleder samtalen. I panelet deltar Leo Gabrielsen som også er en av de medvirkende i filmen, Nora Ulrikke Andersen som representerer prosjektet "Den Skitne Byen" og jente-brettmiljøet "Grlshred", samfunnsgeograf Cecilie Sachs Olsen og Abdinor Mahamed (SV) fra bydel Grünerløkkas oppvekst-, miljø- og kulturkomite. Samtalen ledes av arkitekt og nabolagsaktivist Stian Schjelderup.

Visningen arrangeres i samarbeid med Oslo Dokumentarkino.

På Schous plass på Grünerløkka i Oslo finner man landets mest populære bordtennisbord. Så lenge været tillater det, samles hver dag en entusiastisk gruppe menn og kvinner for å spille, henge og bli kjent. Bordene er utplassert av kommunen, men aktiviteten foregår i regi av en liten gruppe ildsjeler som på eget initiativ organiserer spillet og det sosiale samværet. Og etter hvert som miljøet har vokst, har også forholdet til Grünerløkka bydel blitt mer anstrengt. Flere av bordtennisentusiastene har nemlig et mer liberalt forhold til rus enn det kommunen setter pris på, og når de vedtar at Schous plass skal bli mer barne- og familievennlig, henger både bordtennisbordene og fellesskapet i en tynn tråd.

Spilletid
59 min.
Språk
Norsk, Engelsk
Regi
Åsmund Hasli
Medvirkende
Grels, Niclas, Leo, Gea, Anders, Hillevi
Foto
Åsmund Hasli
Manus
Åsmund Hasli
Nasjonalitet
Norge
Produksjonsår
2023