The Piano Teacher

plakat med bilde av to personer som kysser hverandre.

Vega Ung inviterer til Michael Hanekes erotisk-psykologiske «Pianolærerinnen»(2001) basert på Elfriede Jelineks roman med samme navn.

I denne prisbelønte filmen møter vi Erica Kohut, en middelaldrene pianolærer, i det hun inngår et seksuelt forhold til en av elevene sine. På utsiden fremstår Erica Kohut som en kontrollert og reservert kvinne. Hun er både elegant og dyktig i sitt yrke. Men bak denne overflaten skjuler det seg en undertrykt emosjonell og seksuell tilstand drevet av sadomasochistiske lyster. Dette får den 17 år gamle piano-eleven hennes, Walter Klemmer, erfart i det han naivt inngår en affære med henne.

Regissør, Michael Haneke, er kjent for sine nakne, ufiltrerte filmer som gjerne tar opp ubehagelige og tabubelagte temaer. Han skiller seg ut fra andre filmskapere med sine lange scener og dvelende klipperytme, i tillegg til hans hyppige bruk av stillhet som virkemiddel. Med sine komplekse karakterer og uvanlige tematikk, kan vi garantere en interessant og minneverdig filmopplevelse som enhver filmentusiast burde oppleve.

---

OBS!

Denne visningen krever filmklubbmedlemskap. Filmklubbmedlemskap kjøpes på nett eller i billettluka og fremvises i døra, det koster kun kr. 25,- per semester. Når du har blitt medlem via nettet, registreres du som nytt medlem fysisk hos oss på Vega. Registering foregår en halvtime før visningsstart.

Vega Filmklubb visningene kurateres av en gjeng med unge filminteresserte. Hvert semester settes det opp et program med kinovisninger for et åpent publikum.

Spilletid: 131 min

Originaltittel: La Pianiste

Språk: Fransk

Regi:Michael Haneke

Skuespillere: Isabelle Huppert, Benoît Magimel, Annie Girardot, Susanne Lothar

Produksjonsår: 2001

Aldersgrense: 15 år

Nasjonalitet
Østerrike, Frankrike