En liten film om kjærlighet

plakat med bilde av to personer i profil som ser mot hverandre.

«En liten film om kjærlighet» er en av Kieslowskies tidlige filmer, og tittelen indikerer til at dette er en liten koselig kjærlighetshistorie. Det du snart kommer til å finne ut av er at denne filmen er, ja kanskje en kjærlighetshistorie, men da en kanskje litt i overkant ubehagelig og unormal en.

Filmen starter med at vi ser et mørkt rom hvor vi kun skimter et par med øye, et svakt opplyst ansikt og en kikkert. Neste scene hopper til et godt zoomet inn leilighetsvindu der vi ser en kvinne gå rundt i nattkjole og rake omkring. Vi skjønner ganske fort at det er en spionasje på gang, og føler en slags ubehag siden vi på en måte, i dette øyeblikket, er med på den.

Det paret med øyne vi skimtet i mørket viser seg på dagtid å ikke bare være et par med øyne, men en 19 år gammel gutt som heter Tomek.

Tomek bor fortsatt hjemme hos moren sin, i en helt ordinær leilighet, i en helt ordinær høyblokk i Polen. På dagtid, samme som om natten sitter Tomek på rommet sitt og spionerer på naboen sin, Magda, som er en kvinne i 30-årene Tomek har, etter et år med aktiv spionasje, blitt hodestups forelsket i.

Tomek har bare sett Magda på avstand, men da han en dag møter på henne på postkontoret han jobber i, i en mer ekte setting og da ikke gjennom et vindu, forandrer ting seg. Han utvikler sakte men sikkert en omsider, rar, men ekte relasjon til denne kvinnen han til nå egentlig bare har hatt en relasjon til i hodet sitt, og vi er tilskuere til at denne rare, ubehagelige, unormale men merkelig vakre relasjonen utvikler seg.

---

OBS!

Denne visningen krever filmklubbmedlemskap. Filmklubbmedlemskap kjøpes på nett eller i billettluka og fremvises i døra, det koster kun kr. 25,- per semester. Når du har blitt medlem via nettet, registreres du som nytt medlem fysisk hos oss på Vega. Registering foregår en halvtime før visningsstart.

Vega Filmklubb visningene kurateres av en gjeng med unge filminteresserte. Hvert semester settes det opp et program med kinovisninger for et åpent publikum.

Spilletid: 86 min

Originaltittel: Krótki film o miłości

Språk: Polsk

Regi: Krzysztof Kieślowski,

Skuespillere: Stefania Iwinska, Olaf Lubaszenko, Grazyna Szapolowska, Piotr Machalica

Produksjonsår: 1988

Aldersgrense: 15

Nasjonalitet
Polen