No Other Land

Dokumentar
1 t. 35 min.
15 år
Still fra No other land_Human

Vinner av Human Rights Human Wrongs-prisen på HUMAN 2024

Siden 80-tallet har Israel forsøkt å tvangsutkaste befolkningen fra Vestbreddens Masafer Yatta. På tross av bevæpnede soldater og aggressive bulldosere, står beboerne likevel støtt ved hjemmene sine.

Et av Basels første minner er av foreldrene hans som demonstrerer mot israelske myndigheter. Som fjortenåring tok han over stafettpinnen og begynte å dokumentere Israels ødeleggelse av hjemstedet hans. I løpet av alle årene med risikable konfrontasjoner med soldater og okkupanter, oppstår det et uventet vennskap mellom palestineren og en israelsk journalist.

«No Other Land» gir et brutalt innblikk i den endeløse kampen palestinere kjemper for å beholde hjemmene sine. For hver dag som går, rives det ned et hjem, et hønsehus eller en skole. Og hver gang må en ny familie velge om de skal bli værende i ruinene eller flykte fra hjemlandet.

«No Other Land» er åpningsfilmen til HUMAN IDFF. Før publikum trekker til kinosalene på mandag, blir det mingling og bobler i foajéen fra kl. 17.30.

Filmen vises i samarbeid med Fritt Ord.


Under HUMAN Film Festival:

RUSH LINE – MØT OPP I GOD TID: Ved utsolgt forestilling fylles tomme seter opp fem minutter etter forestillingsstart. Det vil si at hvis du ikke er til stede da, mister du plassen din selv om du har billett. Dette kaller vi Rush Line, og det gjelder alle festivalens filmvisninger.

Spilletid
1 t. 35 min.
OriginalTittel
No Other Land
Språk
Arabisk
Regi
Basel Adra, Yuval Abraham, Rachel Szor, Hamdan Balal
Foto
Rachel Szor
Nasjonalitet
Palestina, Norge
Produksjonsår
2023
Aldersgrense
15 år