Top Secret!

tre redde menn med våpen på et felt

Tøy lattermusklene og la hverdagsstresset bli igjen hjemme når Vega Filmklubb viser Top Secret! (1984).

Når den amerikanske rockestjernen Nick Rivers (Val Kilmer) blir invitert til Øst-Tyskland for å opptre på en festival, blir han plutselig innblandet i en motstandsbevegelses blodige kamp mot regimet.

Det er egentlig alt man trenger å vite om handlingen i Top Secret! (1984). Trioen Jim Abrahams, David Zucker og Jerry Zucker er nok mest kjent for Hjelp, vi flyr! (1980) og Mannen med den nakne pistol (1988), men det er den glemte mellombroren Top Secret! (1984) som er hardest kost for både lattermuskler og ihjelklaskede lår.

Det er ikke historien som gjør denne filmperlen verdt å se. Det sentrale elementet her er den helt forbausende mengden vitser og fysiske gags, strødd inn blant noen av de mest imponerende sekvensene i komediehistorien. Om du har sett deg søkklei av Hollywood-komedier der tre-fire halvmorsomme komikere improviserer vitser til hverandre i to timer, så er dette en perfekt film for å gjenopplive en tapt kjærlighet for sjangeren.

---

OBS!

Denne visningen krever filmklubbmedlemskap. Filmklubbmedlemskap kjøpes på nett eller i billettluka og fremvises i døra, det koster kun kr. 25,- per semester. Når du har blitt medlem via nettet, registreres du som nytt medlem fysisk hos oss på Vega. Registering foregår en halvtime før visningsstart.

Vega Filmklubb visningene kurateres av en gjeng med unge filminteresserte. Hvert semester settes det opp et program med kinovisninger for et åpent publikum.

Nasjonalitet
USA