Synecdoche, New York

folk i forstørrelsesbriller ser på veggen

I Charlie Kaufman’s uforglemmelige regidebut, males surrealisme mot et kafkaesk bakteppe med glimt av genial humor.

Charlie Kaufman, allerede anerkjent for sitt mesterlig arbeid som manusforfatter til Being John Malkovich og Eternal Sunshine of the Spotless Mind, inviterer oss til å utforske eksistensens dybder gjennom et intrikat vev av virkelighet og fiksjon i New York i et nøtteskall. I denne surrealistiske reisen gjennom Schenectady, New York, følger vi teaterregissør Caden Cotard, strålende portrettert av Philip Seymour Hoffman. Gjennom ulike livsstadiene ser vi protagonisten balansere på vippepunktet mellom prestisjefull suksess og dødsangst med bunnslepen selvtillit, som kulminerer i et spinnvilt metanarrativ i form av en grandios teateroppsetning.

New York i et nøtteskall er ikke bare en film, men et intenst psykologisk dykk ned i Kaufmans tankeverden. Med fascinerende og forvirrende vendinger som inviterer med på en tung og eksistensiell refleksjon av den menneskelige tilstanden, fra livets høydepunkter til dødens ubønnhørlige skygge. Kaufmans regidebut er ikke bare en filmopplevelse: det er et kunstverk som utforsker alt mellom liv og død.

---

OBS!

Denne visningen krever filmklubbmedlemskap. Filmklubbmedlemskap kjøpes på nett eller i billettluka og fremvises i døra, det koster kun kr. 25,- per semester. Når du har blitt medlem via nettet, registreres du som nytt medlem fysisk hos oss på Vega. Registering foregår en halvtime før visningsstart.

Vega Filmklubb visningene kurateres av en gjeng med unge filminteresserte. Hvert semester settes det opp et program med kinovisninger for et åpent publikum.

Nasjonalitet
USA