Leningrad Cowboys Go America

ni dresskledde menn står i kø på veien

Vega Filmklubb inviterer til Aki Kaurismäkis latterlige absurde road-komedie: Leningrad Cowboys Go America.

Etter en uheldig start på musikkarrieren prøver det sibirske spiss-hårede bandet lykken i Amerika i et forsøk på å bli USA’s nye Rock n’ Roll fenomen. Med kun grunnleggende engelskferdigheter, en mildt sagt grådig manager, og ett dødt bandmedlem på slep, blir kanskje ikke bandets drømmer like lett å oppnå som de først hadde håpet.

Leningrad Cowboys Go America fra 1989 er filmen som virkelig etablerte den finske regissøren Aki Kaurismäki på verdenskartet. Ideen ble skapt av det finske bandet Sleepy Sleepers på en bar i 1986, og det er dette bandet som gestalter alle bandmedlemmene i filmen. Og etter den betydelige internasjonale suksessen til filmen, tok bandet faktisk skrittet og endret navn til Leningrad Cowboys.

---

OBS!

Denne visningen krever filmklubbmedlemskap. Filmklubbmedlemskap kjøpes på nett eller i billettluka og fremvises i døra, det koster kun kr. 25,- per semester. Når du har blitt medlem via nettet, registreres du som nytt medlem fysisk hos oss på Vega. Registering foregår en halvtime før visningsstart.

Vega Filmklubb visningene kurateres av en gjeng med unge filminteresserte. Hvert semester settes det opp et program med kinovisninger for et åpent publikum.

Nasjonalitet
Finland