Syk Pike

Sort komedie
1 t. 37 min.
15 år
Syk Pike

En uromantisk sort komedie, som konkurrerte under årets Cannes filmfestival

Kristoffer Borgli har med sin andre spillefilm laget en fantastisk film om et narsissistisk prosjekt helt ute av kontroll. Filmen er et mesterstykke i balanse; Borgli – og vel så mye Kristine Kujath Thorp i hovedrollen som Signe – evner å balansere grotesk «body horror» verdig mesteren David Cronenberg med sylskarp, tidvis kynisk, satire over blant samtidens oppmerksomhetsjag og Oslos kulturmiljøer.

Signe sitter fast både i livet og i et dysfunksjonelt forhold med kunstnerkjæresten Thomas. Et forhold preget av en stadig konkurranse om oppmerksomhet. Etter hvert som Thomas blir mer og mer anerkjent for kunsten sin begynner Signe å føle seg tilsidesatt. For å ikke havne i skyggen av Thomas og den suksessfulle kretsen av unge kreative venner tar hun i bruk ekstreme midler for å få sympati og oppmerksomhet fra alle rundt seg.

Filmen hadde sin premiere på Cannes, verdens største og viktigste filmfestival, tidligere i år, bare ett år etter Joachim Triers suksess med Verdens verste menneske og Eskil Vogts De uskyldige som begge også ble vist i Cannes.

(Omtale fra Oslo Pix)

a person in a wheelchair
Spilletid
1 t. 37 min.
OriginalTittel
Syk pike
Språk
Norsk
Regi
Kristoffer Borgli
Skuespillere
Kristine Kujath Thorp, Eirik Sæther, Andrea Bræin Hovig, Henrik Mestad, Anders Danielsen Lie
Manus
Kristoffer Borgli
Nasjonalitet
Norge
Produksjonsår
2022
Aldersgrense
15 år