Oslo/Fusion Internasjonale Filmfestival 2023

Oslo/Fusion Internasjonale Filmfestival

Vi er stolte over å være en arena for Oslo/Fusion International Film Festival 2023, Norges mest mangfoldige, åpne, inkluderende, provoserende og skeive filmfestival.

I år feirer festivalen 33 innholdsrike år med banebrytende film, og har satt sammen et program som er like variert som sitt fantastiske publikum og filmskapere. Fra 22. til 29. september vil Cinemateket, Vega Scene og SALT Art & Music bli et pulserende senter for skeiv film og kultur.

Årets festival byr på hele følelsesspekteret – ta en titt på programmet og gled deg til festival!

Under kan du se hvilke filmer du kan se på Vega under festivalen.

En kvinne i fluffy leopard kåpe holder en hund.

Åpningsfilm: Cora Bora
Fredag 22. september 18:30

Den kaotiske, poly-bifile musikeren (med begrenset suksess) Cora har en sterk følelse om at det åpne forholdet til kjæresten Justine går mot slutten. Når hun drar fra Los Angeles og hjem til Portland for å vinne tilbake kvinnen i sitt liv oppdager hun at det er mye mer enn kjærlighetslivet som trengs å reddes.

Les mer og kjøp billett HER.

Et svart-hvitt bilde med to nakne menn som holder hverandre liggende.

Hidden Master: The Legacy of George Platt Lynes
Lørdag 23. september 14:30

George Platt Lynes var i sin tid kjent for sine kjendisportretter og slående motefotografier. Men hans hjerte, lidenskap og største talent lå et annet sted - i arbeidene hans med den nakne mannekroppen.
Les mer og kjøp billett HER.

En kvinne står sentrert i bildet med en demonstrasjon i bakgrunn.

All the Beauty and the Bloodshed
Lørdag 23. september 18:30

Nan Goldin er en av USAs største nålevende fotokunstnere, og har siden 1980-tallet høstet internasjonal anerkjennelse for sin dokumentasjon av blant annet den amerikanske AIDS-krisen.
Les mer og kjøp billett HER.

To unge menn står og ser på hverandre.

Solo
Lørdag 23.september 21:00

Simon, en oppadkommende stjerne i Montreals dragqueenmiljø, må takle skuffelsene av to umulige kjærlighetsforhold samtidig: Den ene fra en lidenskapelig, men destruktiv affære med sin nye kollega Oliver, og den andre fra et kjølig og fjernt forhold til moren Claire, som tidlig valgte sin egen karriere foran Simon og søsteren.
Les mer og kjøp billett HER.

En ung gutt med en blomsterbukett i armene

Winter Boy
Søndag 24. september 14:30

Sytten år gamle Lucas får brått hverdagen knust etter en familietragedie. For å få ting litt på avstand tilbringer han en uke hos sin eldre bror i Paris, hvor han legger ut på en utforsking av sin egen seksualitet - eller rettere sagt en videreutforsking, ettersom han allerede er veldig komfortabel med sin homofile identitet og begjær.
Les mer og kjøp billett HER.

En person kysser en annen person på kinnet stående på gata inntil bygningsveggen.

Chasing Chasing Amy
Søndag 24. september 18:00

Chasing Chasing Amy utforsker den transformerende påvirkningen en 90-talls romantisk komedie kan ha på en 12 åring fra Kansas som strir med sin queeridentitet. For unge Sav Rodgers ble Kevin Smiths kultklassiker, Chasing Amy, en livbøye.
Les mer og kjøp billett HER.

Bildet er fylt med røde ansikter.

Perpetrator
Søndag 24. september 20:00
Tirsdag 26. september 21:00

Den rebelske tenåringsjenta Jonny blir sendt hjemmefra for å bo med sin tante Hildie (Alicia Silverstone er tilbake!), som hun ikke har sett på mange år. På 18-årsdagen får hun en kake bakt etter en magisk familieoppskrift, en kake som utløser en dramatisk metamorfose.
Les mer og kjøp billett HER.

Tre barbie dukker ikledd røde penkjoler står samlet med andre barbie dukker i bakgrunn.

Black Barbie: A Documentary
Mandag 25. september 20:45

Elsk eller hat henne, nesten alle har en Barbie-historie. Denne filmen ser på den mellomgenerasjonelle innvirkningen det hadde da leketøysgiganten Mattel slapp Black Barbie i 1980. Den ser på hvordan fraværet av svarte bilder i det “sosiale speilet” etterlot svarte jenter med bare hvite subjekter for selvrefleksjon og -projeksjon.
Les mer og kjøp billett HER.

En kvinne sitter gestikulerende i en stol foran en stor bokhylle.

In Her Words: 20th Century Lesbian Fiction
Onsdag 29. september 18:15

Denne filmen dokumenterer historien og innvirkningen av lesbisk fiksjon fra 1920-tallet og gjennom resten av det forrige århundret. Lillian Faderman skildrer effekten store verdensbegivenheter har hatt på LHBTQ+ historien gjennom tiårene.
Les mer og kjøp billett HER.

En ung kvinne ligger med en sigarett opp til munnen med natur utenfor vinduet ved siden av henne.

Fuckings bygda
Onsdag 27. september 20:45
Fredag 29. september 17:00

Mariam er i midten av tjueårene og lever et utsvevende liv i Oslo. En dag ringer søsteren med en sjokkerende beskjed: De må begrave faren for andre gang.
Les mer og kjøp billett HER.

En mann kledd i en slags hvitt kostyme/antrekk.

Queendom
Onsdag 27. september 21:00

Gena, en queer, ikke-binær kunstner, kler seg i utenomjordiske kostymer laget av søppel og tape, og protesterer mot regjeringen i Moskvas gater. Født og oppvokst i de tøffe gatene i Magadan, en forfryst liten utpost ved Sovjets Gulag-leire, er Gena kun 21 år, med en stor følgerskare på instagram, noe besteforeldrene ikke kan forstå.
Les mer og kjøp billett HER.

En kvinne i svart kjole ser inn i kameraet.

Beyond Queer & Penny Arcade
Torsdag 28. september 18:00

The Lower East Side Biography Project Presents:
BEYOND QUEER: VOICES FROM BOHEMIAN NEW YORK
Les mer og kjøp billett HER.

Tre skuespillere på en scene, publikum i bakgrunnen. Det er en skjerm på scenen. Den ene skuespilleren holder en knyttet neve i været i glede, mens de andre to klemmer i bakgrunnen.

A Little Life
Torsdag 28. september 19:00

Oppsetningen fra The Savoy Theatre i Londons West End av Hanya Yanagiharas roman Et lite liv, om fire studiekamerater som flytter til New York for å følge sine respektive drømmer, ble en bestselger verden rundt.
Les mer og kjøp billett HER.

En dame sitter og ser bak seg.

Visions
Torsdag 28. september 20:30

Langdistansepiloten Estelle lever det perfekte liv sammen med sin kjærlige og beskyttende mann, Guillaume. I en flyplasskorridor møter hun en dag tilfeldigvis Ana, en fotograf hun hadde en lidenskapelig affære med for tyve år siden.
Les mer og kjøp billett HER.