Fredrik Høyers trilogi om vikarlæreren Kristian Hertervig

Multikunstner Fredrik Høyer står i bak et bord med mange instrumenter

«Det er på en måte litteratur, musikk og teater som jeg har gått med i hjertet mitt i alle år. Og egentlig bare venta på å gjøre. Nå skjer det. » - Fredrik Høyer

Se hele trilogien i et strekk eller fordel det utover flere dager.
Forestillingene fungerer også enkeltstående.

I trilogien om den post-traumatiserte vikarlæreren Kristian Hertervig kombinerer Fredrik Høyer ideer fra sitt kunsteriske virke, både som romanforfatter, scenekunstner, musiker og slam-poet. Resultatet befinner seg et sted mellom performativt hørespill, ambient musikkopus og teater.

Man kan dessverre ikke kjøpe samlebillett til forestillinger på forskjellige datoer. Kjøp billetter til enkeltforestillinger under.

Del 1
OVERALT VED TIDENS ENDE
11. & 13. MAI | KJØP BILLETT

Skyfullt landskap i jordfarger

Å være lærer er litt som å være stand-up-komiker, psykolog, barneoppdrager og radiovert på samme tid. Samtidig skal læreren oppfylle kravene i et samfunnssystem, og prøve å møte alle man i den rollen betyr noe for. Publikum får utdelt silent disko høretelefoner, og teksten tas opp live.

Del 2
DET LÆRTE (SKYENE)
11. & 13. MAI | KJØP BILLETT

Et vakkert naturbilde med en viss AI-unaturlighet over seg

I denne andre delen av fortellinga møter vi Kristian noen uker etter han nesten fikk sparken, som kjemper en indre kamp mens han underviser i gym, KRLE og nesten alle andre fag, samtidig som kollegaene rundt ham blir sykemeldte én etter én. Men del en minner mye om et hørespill, så minner del to i høyere grad om en konsertopplevelse.

Del 3
HELTENS REISE (LITTERTAUREN)
11. & 14. MAI | KJØP BILLETT

Et øde og dystert naturbilde med en viss AI-unaturlighet over seg

Det finnes en helt egen melankoli i det å være lærer og å ta farvel med en elev. Kulturpessimisten og lærervikaren som en gang i tiden var kritisk til lærere og skolesystemet samtidig som han var lærer selv, er nå blitt kulturarbeider, og tenker tilbake på én elev han aldri kommer til å glemme.

Trilogien om Kristian Hertervig er produsert av Fredrik Høyer og Vega Scene i samarbeid med Henie Onstad Kunstsenter og Aschehoug.