Seminar: Filmer vi gjerne skulle sett

Seminarplakat med portrettbilder av deltagerne på seminaret

Får det norske publikum filmene de «fortjener»? I samarbeid med Norske filmregissører, Norske Dramatikeres forbund og Vega Scene inviterer filmskaper Elsa Kvamme til en refleksjon over hva som påvirker hvilke filmer som lages og hvilke som ikke blir til.

Torsdag 4. april 15:00 | Salongen | Meld deg på

Hvilken sjanse har prosjekter initiert av filmskapere i forhold til de produsent-drevne? Hvilke temaer er det tabu å ta opp, hvor ble det av den samfunnskritiske filmen og hvorfor lages det så få komedier? Og hva med det kjøpesterke publikummet over 50, som fyller teatrene og utstillinger, hva kan få dem på kino?

Elsa Kvamme har vært i filmbransjen siden begynnelsen av 1990-tallet, og har skapt to spillefilmer og 11 dokumentarer. Hun feires nå med et retrospektiv på Vega scene, og vil benytte anledningen til å invitere til refleksjon over hva som skal til for få fram flere originale filmer, og hvorfor så mange av disse ikke blir født.

PROGRAM

- Innledning ved Elsa Kvamme: Om overgangen fra eksperimentelt teater til norsk filmbransje, inspirasjonen fra «den tyske bølgen» og eksempler på filmer hun gjerne skulle sett - og laget.

- En refleksjon fra programsjef for kino på Vega Scene, Truls Foss: Norske filmer fra den uavhengige kinoens kikkert: Er det noen som mangler? Hva er den nysgjerrige kinoprogrammerens «drømmefilmer»?

- Panelsamtale med regissørene Leiv Igor Devold og Lilja Ingolfsdottir, skuespiller Gjertrud Jynge og produsent Dyveke Graver m.fl..

  • Blir de mest spennende filmprosjektene realisert? Hva påvirker hvilke prosjekter som kommer på konsulentens bord, og hvilke prosjekter som velges?
  • Fra «spennende» filmprosjekt, til «noe alle kan like». Hva er snubletrådene i utviklingsprosessen?
  • Hva skal til for å få fram flere interessante og mer originale filmer? Kan skuespillerne bidra mer i denne prosessen?

- Avsluttende kommentar fra Øyvind Stålen (Dramatikerforbundet)

Møteleder: Einar Aarvig, filmkritiker

Seminaret er gratis, men krever påmelding. Seminardeltakerne innbys etterpå til et gjensyn med spillefilmen «Fia og klovnene» kl 18:00. Skuespiller/klovn Sergio Bini vil være tilstede, og innlede filmen sammen med regissør Elsa Kvamme. Billetter HER.

Karsten Meinich (Montages.no), som skulle ha innledet på seminaret, har dessverre måttet melde avbud.