Skolevisninger av Ingen hverdag mer

Ingen hverdag mer

Mellom 21. november-1. desember inviterer Vega Scene og Alert Film til skolevisninger av dokumentarfilmen INGEN HVERDAG MER, med etterfølgende samtale med Elsa Kvamme.

Høsten 2022 er det 80 år siden massearrestasjonen av de norske jødene, som ledet til at 735 jøder ble drept i Auschwitz. Dette ønsker Alert Film og Vega Scene å markere. I perioden 21. november-1. desember inviterer vi derfor til skolevisninger av dokumentaren INGEN HVERDAG MER med innledning og etterfølgende samtale med filmens regissør, Elsa Kvamme. Skolevisningen kan kombineres med en tur innom Jødisk Museum i Oslo og snublesteinene i Calmeyers gate.

Skolevisningene passer for:
Elever fra 10. trinn, VGS, og høyere utdanning.
Fag: norsk, samfunnsfag, medier og kommunikasjon, drama, historie, kunsthistorie, kunstfag med flere.

Om filmen:
INGEN HVERDAG MER forteller historien om østerrikske Ruth Maier som i 1939 kommer til Norge som kvoteflyktning. Hun opplever stor ensomhet i Norge, men møtet med den unge forfatteren Gunvor Hofmo skaper et vendepunkt, og et nært forhold oppstår. Men 26. november 1942 blir Ruth Maier arrestert og deportert, og fire dager senere drept. Denne hendelsen setter dype spor i Gunvor Hofmo, og får stor betydning for resten av hennes forfatterskap og liv. Ved hjelp av arkivmateriale, intervjuer og rekonstruerte scener gir filmskaper Elsa Kvamme oss en historie om to særegne kvinner som gjennom en mørk tidsperiode fant trygghet og motivasjon i hverandres selskap.

INGEN HVERDAG MER levendegjør et stykke nær norsk historie. Den tar opp utenforskap og rasisme, og hvordan det å skrive dagbok og dikt kan lette et indre trykk. Den berører mange temaer som fortsatt er aktuelle og er relevant for flere fag i skolesammenheng.

Praktisk info om skolevisningene:
Datoer: 21. november - 1. desember
Varighet: 90 minutter
Pris pr. elev: 25,-

Visninger kan bookes mellom kl. 09.00 – 16.00 etter avtale med Vega Scene. Ta kontakt med Thea Almsbakken: thea@vegascene.no