Unge Viken Debutantslipp

UNGE VIKEN DEBUTANTSLIPP liggende plakat

UNG TEKST gir deg de nye stemmene!

I 2022 har fire unge dramatikere fått et oppdrag av Unge Viken Teater: å skrive sitt første helaftens verk. Med hjelp fra fem skuespillere og regissør Katinka Rydin Berge iscenesettes utdrag fra verkene foran et spent publikum. Bli med og oppdag fire nye verk fra fire nye stemmer!

Debutantene har fått tett oppfølging fra dramaturger gjennom hele 2022. De har deltatt på gruppesamlinger og møter med bransje i inn- og utland. Vi avslutter året den 1. desember med en festdag til ære for ny dramatikk, der våre fire debutanter står i fokus!

Regissør Katinka Rydin Berge og dramaturgene Hilda Levin og Lina Killingdalen har håndplukket utdrag fra manus som isenesettes med hjelp fra skuespillerne Amell Basic, Ingri Enger Damon, Junaid Khan, Sindre Strand Offerdal og Catharina Vu.

Du kan vente deg lesninger om å ha putekrig med sin depresjon, om å ville reparere sin fortid, om søstre som blir til epletrær, og om å la seg bli innkalt til en krig som bare kanskje er din.

Det blir også spennende intervjuer med debutantene gjort av Mine Nilay Yalcin.

Velkommen!

Årets debutanter:

Tatiana Delaunay (f. 1995) skriver stykket «The Sunny Side of Everything», en komedie om psykisk helse, hvor en ung kvinne blir holdt hjemme av sin psykiske lidelse, som har manifestert seg som en eldre mann som bare vil spise iskrem og se på «Minutt for minutt».

Astrid Berg Hauge (f. 1998) skriver stykket «RÅTE» om en voksen dame som aldri ble voksen, og en død lillesøster som har blitt til et råttent epletre.

Aleksander Varadian Johnsen (f. 1996) skriver stykket «Tamzara», en selvransakende og absurd utforskning av nasjonalisme og å være diaspora. Hvor dype røtter har du?

Mari Qviller (f. 2000) skriver stykket «Små blå menn», om en ung mann som vil ta over familiegården i Litauen for å starte på ny. Foreldrene hans må bare ikke oppdage at han har en kjæreste som heter Lucas som venter i bilen.

Debutantprogrammet er en del av UNG TEKST, et utviklingsprogram for unge dramatikere i regi av Unge Viken Teater, støttet av Viken Fylkeskommune.