Monster i magen

Monster i magen

Før så var magesekken min full av vanlige magesekkting sånn som tarmer og frokost og kanelsnurrer. Da hadde jeg en mamma. Så ble mamman min syk og bitteliten. Og da dukka det opp et digert monsteregg inni magen her!

Da mamman til jenta dør, oppdager Jenta at det har flyttet et monster inn i magen hennes. Monsteret nekter å flytte ut og får henne til å gjøre alle mulige dumme ting. Ikke minst lager monsteret monstersaft som drypper ut av øynene når hun blir lei seg og ødelegger alt. Jenta har invitert publikum inn på overnattingsbesøk, for nå er oppgjørets time kommet: Monsteret må ut!

Monster i magen er en varm, morsom og litt rar monologforestilling for barn om sorghåndtering. Om å savne noen av hele sitt hjerte og at det ikke finnes noen fasit på hvordan man er lei seg. Forestillingen er en samproduksjon mellom Brageteatret og Rimfrost produksjoner som passer for folk fra 6år.

Monster i magen er skrevet og regissert av Lina Killingdalen. Den hadde urpremiere 29.januar 2020. Forestillingen ble i 2021 nominert til Gullsekken av Kulturtanken.

Varighet 45 minutter.

Et at de viktigste budskapene er at det ikke finnes en fasit for hvordan man skal sørge. Det er ikke noe gærent med å reagere med verken steinansikt eller en hverdag oppløst i tårer. I Monster i magen blir barnets sorg skildret vakkert og rørende, men med humor og brodd. Det er morsomt og trist, litt skummelt og ganske koselig. Monster i magen er skikkelig fint teater.

- Anna Helene Valberg, Scenekunst.no

Et av privilegiene med å se teater sammen med et barnepublikum, er at det blir enklere å se hva som engasjerer forestillingens målgruppe. Her er det ingen tvil om at forestillingen treffer, og det fremstår både som om barna sitter på nåler av spenning, samtidig som de føler seg trygge nok til å komme med utrop om hva Jenta burde gjøre i forskjellige situasjoner. Denne suksessen kan knyttes til høy kvalitet i alle ledd.

Andreas Røst i Norsk Shakespearetidsskrift:

Produsert av: Rimfrost produksjoner og Brageteatret.

Regissør og dramatiker: Lina Killingdalen
Skuespiller: Stine Anette Hemmingsen
Komponist: Kristin Dyrud
Scenograf og kostymedesigner: Mari Lotherington
Lysdesigner: Øystein Heitmann
Lyddesigner: Andreas Wangsbro
Dramaturg: Kristin Bjørn
Regikonsulent: Ingrid Forthun
Produsent: Siri Børs-Lind