Prometeus er død

VEGA UNG TEATER presenterer: Prometeus er død

Vega Ung Teater setter opp teaterstykket Prometeus er død, skrevet av Malmfrid H. Hallum. Prosjektet er Vega Scenes bidrag til Den Unge Scene (DUS) som har som mål å produsere ny dramatikk for ungdom av ungdom i hele landet.

Prometeus er død har premiere på Vega Scene den 19. februar kl. 18:00. Stykket spilles også på DUS festivalen på Teater Manu i løpet av mars 2023. 

Prometeus er død er basert på fortellingen om femten år gamle Victor Lopez som ble funnet hengende fra et tre på Holmlia en høstkveld i 2001. Victors venner får beskjed om at han tok sitt eget liv, men de er overbevist om at han ble drept. Victor var god venn med en gutt som het Benjamin Hermansen. Han var offer for et rasistisk motivert drap samme året". - dramatiker Malmfrid H. Hallum

Vega Ung Teater løfter denne viktige fortellingen inspirert av personlige vitnesbyrd, diktet i en rytmisk og episk fortellerform. Stykket fremhever historier og perspektiver som ikke har blitt hørt.

Medvirkende skuespillere: Gabriela Agudelo Pettersen, Astrid Høst, Olivia Løvdal Ingvoldstad, Yelan Andaur, Therese Harbo, Andrea Berner, Dennis Vang, April Klarisse Kristiansen, Lina Sauge Rojas, Maria Anette Tanderø Berglyd, Chama Al Houari, Stine Standal Opsahl, Eva Johanne Bendiksby Kauserud, Valter Jonas, Nicholas Andres Tran Rodriguez, Rebecka Remlov, Kajsa Mørk Moe, Marte Andrine Aschim Gundersen, Fariha Fatima Malik, Tara Caroline Hauge Orouke, Gustav Goody, og Katie Egan

Medvirkende regissører: Nina Elisabeth Egelund Gjerstad, Olga Radojkovic og Birgitte Maaike Feddersen

Kostymør og sminkør: Iqra-Bisharo Ahmed, veileder Marthe Brandt

Medhjelper: Eline Gade Kjerschow

Foto: Andrea Berner
Veiledere regi: Katinka Rydin Berge, Anne Kathrine Fallmyr
Veileder skuespill: Hege Aga Edelsteen
Prosjektleder: Anne Kathrine Fallmyr

Prosjektet er støttet av Bufdir og Oslo kommune