My Dinner with Putin

Nærbilde av Kate Pendry som holder et fast grep rundt haken til en dukke av Vladimir Putin

Nominert til Heddapris for Beste scenetekst i 2023

«... krigstidens mest tankevekkende monolog.» - Terningkast 6, Aftenposten

«... monologkunst på sitt mest raffinerte» - Terningkast 5, Dagsavisen

«en virkelig god forestilling jeg ikke kan riste av meg.» - Scenekunst.no

What happens when you're offered a part in a film with Robert De Niro by an academy award winning director ... who is also a close personal friend of Vladimir Putin?


New play: "My Dinner With Putin" - a true story. In English.

Kate Pendry is an award-winning actress and playwright. She is known for the red thread of social commentary and dark humour in her work.

I denne forestillingen forteller Kate Pendry hvordan hun plutselig ble tilbudt den store Hollywood-drømmen om å spille inn en film med Robert De Niro med den verdenskjente regissøren Nikita Mikhalkov - en nær venn av Vladimir Putin. Men så kommer en pandemi og invasjonen av Ukraina ...

Forestillingen er et bilde på hypertekstualiteten i vårt moderne liv, og hopper sømløst mellom arbeiderklassen i Wien i 1933, til Moskva i 2022 og til Los Angeles i 1955. Vi møter Pussy Riot, Robert De Niro og Putin. Samtidig som vi møter en skuespillerinne som spiller seg selv som spiller en skuespiller på audition for rollen som en skuespiller som er seg selv.

Denne sanne historien bindes sammen av et Hollywood drama med mørk humor og en analyse av medias fetisjering av krig og hvordan vesten reagerte på invasjonen av Ukraina. Forestillingen undersøker hvordan maktstrukturer påvirker oss og hvordan vi som enkeltpersoner setter på skylappene når alvorlige hendelser står i veien for personlig oppnåelse.

Forestillingen har engelsk tale.


Written and performed by: Kate Pendry
Director: Mads Sjøgård Pettersen
Musician and composer: Audun Aschim Steffensen
Producer: Camilla Svingen, Syv mil
Camera: Benjamin Mosli
Costume: Elisabeth Nøkland Johansen
Special Effects Modelling: Steinar Kaarstein
Light design/ technician: Martin Maisch Brandvoll
Sound and video technician: Thomas Hildebrand
Choreography consultant: Kenji Wilkie
Photo: Tormod Lindgren
Dramaturgy: Sjøgård Pettersen / Pendry


Støttespillere

Kulturrådet, scenekunst, Fond for lyd og bilde, Bergesenstiftelsen, Fond for utøvende kunstnere, Fritt Ord, Dramatikkens Hus

Forestillingen er produsert av Syv mil og Kate Pendry i samarbeid med Vega Scene, Østfold Internasjonale Teater og Hamar Teater.