Unge Viken debutantslipp

Debutantslipp fra Unge Viken Teater. Portrett av de fire debutantene.

I debutantprogrammet har Unge Viken invitert fire unge dramatikere til å delta i et utviklingsløp som går gjennom hele 2023 mens de skriver sitt første eller andre skuespill. Torsdag 7. desember presenteres de på Vega Scene der du får oppleve iscenesatte lesninger fra debutantenes manus. Det blir også intervjuer. Bli med og oppdag fire nye verk fra fire nye stemmer!

Frida Bjørnland (f. 1995)

Frida Bjørnland er skuespiller utdannet ved NSKI høyskole. Hun skriver stykket The Big Rip, en historie om Jo som flykter til Mars, men som får hjelp av Iben til å komme tilbake. Kanskje blir det lettere å være på jorda når man er sammen om det?

“Ei anna teori kalles for «The big rip»: I dette scenarioet så vil universet, som stadig utvides i stadig større hastighet, til slutt bli revet fra hverandre fordi kreftene fra akselerasjonen vil bli så sterke at gravitasjonen ikke lenger vil være tilstrekkelig for å holde universet samlet”.

Hannah Adolfsen Fjeldbraaten (f. 2004)

Hannah går siste året på dramalinja på Halden videregåendeskole. Hun har skrevet manus for Den Unge Scene, og deltar i årets antologi for Ung Tekst. I tillegg har hun deltatt i ulike filmproduksjoner, og er lokallagsleder i Nedre Glomma Natur og Ungdom.

Hannah skriver på stykket Undergangsvann, som handler om den anerkjente bioteknologen Janne Haugen.

Etter å ha mistet ektemannen sin under en middagsulykke i hennes bursdagsselskap, utvikler hun en sterk angst for å dø. Janne legger ut på en reise i det store, dype havet for å finne en udødelig manet slik at hun kan tilintetgjøre tilintetgjørelsen.

Kristine Brusdal (f. 1999)

Kristine Brusdal er skuespiller utdannet fra Westerdals Høyskolen Kristiania og jobber for tiden som journalist.

Hun skriver stykket Ikke et sånt barn om forholdet mellom tre generasjoner kvinner og om en datter som alltid har vært snill og flink men som i tenårene blir fylt av et svartsyn som hennes mor ikke forstår hvor kommer fra.

Kan traumer gå i arv? Er det vi ikke husker også en del av oss?

Kirsti Heitmann (f. 1994)

Kirsti Heitmann er skuespiller fra The Liverpool Institute of Performing Arts, og skriver stykket Utenomjord.

Stykket handler om en kvinne som er overbevist om at broren hennes har forlatt jordkloden med romvesen, selv om alle andre tror at han har tatt livet sitt. Utenomjord er en fortelling om ensomhet, sorg og tilhørighet, med dukker og romskip.

Les mer her: https://ungeviken.no/aktuelt/debutanter-2023/

Portretter tatt av Tøri Gjendal.