Kjære Albert

Sort/hvitt bilde av skuespiller Hege Aga Edelsteen med teksten: Å be om hjelp er noe av det vakreste et  menneske kan gjøre for seg selv.

«en forestilling alle bør få med seg» - Terningkast 6, Nordlys

«Ein intelligent tekst om eitt av våre største tabu, formidla presist, til ettertanke og med ein god porsjon humor.» - Klassekampen

Spørsmålene Albert Åberg-universet aldri ga svar på, ledet forfatter Monica Isakstuen til et av vestens siste tabuer. I Kjære Albert inviteres vi inn i stua der det eksplosive oppgjøret foregår, til en forestilling som omhandler et av de siste vestlige tabuer - kan en mor velge bort sitt barn?

En kvinne forlater en mann. Han sitter på en stol bak henne.

Plutselig dukker moren til barnet opp, midt på natten, i stua der hun ikke lenger bor. Faren til barnet sitter i godstolen sin, lar seg ikke affisere noe videre over hennes plutselige opptrinn. Men moren søker svar. Moren må ha svar. Hvorfor er hun ikke der, sammen med faren, hvorfor bor hun ikke der med dem, sammen med barnet sitt? Hva skjedde, egentlig? Hvis hun ikke vil være mor, hvem er hun da?

Sort/hvitt foto av forfatter og dramatiker Monca Isakstuen.

Monica Isakstuen, som nylig mottok den nasjonale Ibsenprisen, er en av samtidens mest spennende og produktive dramatikere. Hun er også romanforfatter, og verkene hennes er oversatt til mange ulike språk. Stykkene hennes spilles på ulike scener rundt om i Europa i diverse språkdrakter.

Forsnakk med Monica Isakstuen tirsdag 3. oktober 18:00
Gratis og åpen for alle. Den starter kl 18:00 og finner sted i Snackbaren. Dersom du ønsker å se forstillingen kl 19:00, så krever det billett.
Les mer HER

Kjære Albert har urpremiere på Hålogaland Teater. Forestillingen er produsert av HT i samarbeid med Vega Scene og er støttet av Dramatikkens hus og Stiftelsen Fritt Ord.

Varighet ca 1t 20 minutter

MEDVIRKENDE:

Regissør: Egill Pálsson
Scenografi: Erlend Nielsen
Lysdesign: Øystein Heitmann
Dramaturg: Morten Kjerstad
Kostymedesigner: Gry Norberg
På scenen: Julia Bache-Wiig, Hege Aga Edelsteen, Ellen Andreassen, Kine Eliassen, Alexander Rindestu, Anna Karoline Bjelvin
Foto: Marius Fiskum

To kvinner i ganske like klær sitter på kne på gulvet. Ser frustrerte ut. Vi ser siluetten av en ryggen til en mannsperson

fem kvinner i lignende tøy ser alvorlig på en mann som står med ryggen til kamera

En kvinne står rak og maktfull over en annen kvinne som ligger livløs på gulvet. De to ligner hverandre i klærne.