Kjære Albert

Illustrasjonbilde til teaterforestillingen Kjære Albert. Et kvinneansikt med sitatet "Alle tror jeg gir faen men jeg gir ikke faen jeg har aldri gitt faen" skrevet i rødt. Fotokreditering: Marius Fiskum

Plutselig dukker moren til barnet opp, midt på natten, i stua der hun ikke lenger bor. Faren til barnet sitter i godstolen sin, lar seg ikke affisere noe videre over hennes plutselige opptrinn. Men moren søker svar. Moren må ha svar. Hvorfor er hun ikke der, sammen med faren, hvorfor bor hun ikke der med dem, sammen med barnet sitt? Hva skjedde, egentlig? Hvis hun ikke vil være mor, hvem er hun da?

I Kjære Albert inviteres vi inn i stua der det eksplosive oppgjøret foregår, til en forestilling som omhandler et av de siste vestlige tabuer - kan en mor velge bort sitt barn?

Monica Isakstuen, som nylig mottok den nasjonale Ibsenprisen, er en av samtidens mest spennende og produktive dramatikere. Hun er også romanforfatter, og verkene hennes er oversatt til mange ulike språk. Stykkene hennes spilles på ulike scener rundt om i Europa, både i fransk, engelsk og dansk språkdrakt.

Kjære Albert har urpremiere på Hålogaland Teater. Forestillingen er produsert av HT i samarbeid med Vega Scene og er støttet av Dramatikkens hus og Stiftelsen Fritt Ord.

MEDVIRKENDE:

Regissør: Egill Pálsson
Scenografi: Erlend Nielsen
Lysdesign: Øystein Heitmann
Dramaturg: Morten Kjerstad
På scenen: Julia Bache-Wiig, Hege Aga Edelsteen, Ellen Andreassen, Kine Eliassen, Alexander Rindestu, Anna Karoline Bjelvin