Eid av Oslo kommune

Illustrasjonsbilde for teaterforestillingen Eid av Oslo Kommune. Mot en rosa bakgrunn ser vi Sofia Estifanos med en tegneseriekrone på hodet. Hun får en gammel bok i ansiktet og en liten tegneseriefugl flyr ut.

Eid av Oslo kommune er fortellinga om Prinsessa. Hu er i Universalbiblioteket for tretti millionte gang for å fortelle eventyret sitt og få ta sin rettmessige plass på hyllene der. Men Prinsessa har mye på hjertet, og det er vanskelig å få med alt. Heldigvis er Bibliotekaren der så grei at hu hjelper til med tilbakemelding og tips og triks, så dette kommer til å årne seg. Eller?

Eid av Oslo kommune er en slampoesiteater-forestilling for unge voksne og voksne unge om historiefortelling og makt. Om hvilke historier som blir fortalt og om hvem som får fortelle dem, på hvilke premisser. Om hvor rart og forvirrende det kan være å manøvrere seg gjennom en jungel av fortellinger som er laga om, men ikke nødvendigvis av, den de beskriver. Om å være massevis av «litt», men ikke «nok» noe som helst. Om å elske cheese doodles. Og om å være ei Prinsesse som er Jævlig. Lei. Av eventyr.

MEDVIRKENDE:

Skuespillere: Sofia Knudsen Estifanos og Mari Elise Haugen
Regi: Cici Henriksen
Manus: Sofia Knudsen Estifanos
Scenografi/lysdesign: Agnethe Tellefsen
Lys- og scenografiassistent: Shiva Sherveh
Lydtekniker: Hjalmar Littauer
Kostyme: Ravn Kvikkestøyl Helland
Musikk: Beatur
Avviklende tekniker: Shiva Sherveh

Produsert av Jovialkontoret med co-produsent SPKRBOX, i samarbeid med Kloden Teater og Nationaltheatret. “Eid av Oslo kommune - et eventyr” er laga med støtte fra Kulturrådet, FFUK og Dramatikkens hus.