Candyman

Thriller / Horror
1 t. 31 min.
15 år
Candyman

I samarbeid med Black History Month Norway viser vi film hver tirsdag i oktober. Årets tema er «Kunsten å skape historie». Se hele filmprogrammet HER.

Så lenge man kan huske har nabolaget Cabrini Green i Chicago blitt terrorisert av legenden om en overnaturlig drapsmann, med en krok istedenfor hånd, som dukker opp når de som tørr det sier navnet hans fem ganger inn i et speil.


I dag, et tiår etter de gamle høyblokkene i Cabrini ble revet, flytter et ektepar inn i en luksusleilighet i det gamle nabolaget, som nå er ugjenkjennelig. I søken for å opprettholde sin status som kunstner begynner ektemannen å utforske de makabre detaljene rundt Candymanlegenden og ender opp med å åpne en dør til fortiden, som burde forblitt lukket...

---

Black History Month er et internasjonalt konsept med opphav i USA. Carter G. Woodson startet bevegelsen fordi han ville utfordre storsamfunnets idé om at svarte ikke hadde historie av verdi. Dermed begynte han å samle inn, bevare dele svart historie og kultur i USA.

​​

Black History Month Norway er en årlig kulturfestival i oktober med fokus på den norsk-afrikanske diasporaens historie, kunst og kultur. Målet er dels å synliggjøre norsk-afrikanere og løfte fram forbilder, dels å spore opp, samle inn og bevare kilder til norsk-afrikansk kunst, kultur og historie.

Temaet for BHM 2023 er «Kunsten å skape historie». Som en del av dette vises det hver tirsdag i oktober film på Vega Scene, tre langfilmer og to kortfilmprogram. Kortfilmene retter søkelyset mot ulike typer historier og mot kunst og mennesker som skapere og formidlere av historie.

Spilletid
1 t. 31 min.
OriginalTittel
Candyman
Språk
Engelsk
Regi
Nia DaCosta
Skuespillere
Yahya Abdul-Mateen II, Tony Todd, Nathan Stewart-Jarrett
Manus
Jordan Peele
Nasjonalitet
USA
Produksjonsår
2020
Aldersgrense
15 år