Ingen hverdag mer

Dokumentar
1 t.
Ingen_hverdag_mer_Kvamme70

I anledning av at regissør Elsa Kvamme har fylt 70 år i år viser Vega Scene et retrospektiv av noen av hennes filmer. Se hele programmet HER.

Filmen introduseres av regissør Elsa Kvamme.

Ruth Maier kom til Norge fra Wien, som en av 100 kvoteflyktninger i 1939. Tre år senere blir hun arrestert, deportert og drept. Hvordan kunne dette skje, og hvorfor blir hun fortsatt husket?

INGEN HVERDAG MER er en historie uten de tradisjonelle krigsheltene, men to unge kvinner som var forelsket i livet, verden og hverandre, og, som Gunvor Hofmo sa: «Ikke visste at sånn ondskap fantes. I denne dokumentaren går vi i deres fotspor, og reiser tilbake til stedene de kamperte sammen, kombinert med arkivfilmee fra den tiden. Samtidig retter vi søkelyset mot hvorfor så mange også i Norge ble fenget av ideene bak Hitlers rasestat. Etter krigen nektet Gunvor Hofmo, i motsetning til de fleste, å glemme massakren på de norske jødene. Hun prøvde å omsette smerten til poesi, men skulle tilbringe mange år på Gaustad sinnssykehus, samtidig som hun tok vare på Ruth Maiers dagbøker. Idag står de på listen for Unescos verdensarv, og er oversatt til 12 språk.

Spilletid
1 t.
Språk
Norsk
Regi
Elsa Kvamme
Medvirkende
Julia Schacht, Ingvild Holthe Bygdnes, Nina Woxholt
Foto
Kjell Vassdal, Nils Petter Lotherington
Manus
Elsa Kvamme
Nasjonalitet
Norge
Produksjonsår
2021