Chevalier

Chevalier

I samarbeid med Black History Month Norway viser vi film hver tirsdag i oktober. Årets tema er «Kunsten å skape historie». Se hele filmprogrammet HER.

Chevalier følger fiolinisten, komponisten og fekteren som var sønn av en slavebundet kvinne og en fransk plantasjeeier. Han ble en del av kultureliten i det franske samfunnet som komponist og venn av dronningen Marie Antoinette, før han ble politisk engasjert og innledet et farlig kjærlighetsforhold.

Medvirkende: Kelvin Harrison Jr., Samara Weaving, Lucy Boynton, Ronke Adekoluejo, Marton Csokas
Regi: Stephen Williams

---

Black History Month er et internasjonalt konsept med opphav i USA. Carter G. Woodson startet bevegelsen fordi han ville utfordre storsamfunnets idé om at svarte ikke hadde historie av verdi. Dermed begynte han å samle inn, bevare dele svart historie og kultur i USA.

​​

Black History Month Norway er en årlig kulturfestival i oktober med fokus på den norsk-afrikanske diasporaens historie, kunst og kultur. Målet er dels å synliggjøre norsk-afrikanere og løfte fram forbilder, dels å spore opp, samle inn og bevare kilder til norsk-afrikansk kunst, kultur og historie.

Temaet for BHM 2023 er «Kunsten å skape historie». Som en del av dette vises det hver tirsdag i oktober film på Vega Scene, tre langfilmer og to kortfilmprogram. Kortfilmene retter søkelyset mot ulike typer historier og mot kunst og mennesker som skapere og formidlere av historie.

Nasjonalitet
USA